Јahorina blista u punom sjaju, hotelski kapaciteti popunjeni 9O odsto

0
80

Direktor Turističke organizacije grada Istočno Sarajevo Igor Ikonić izjavio je da posjetioce ove godine, ne samo na Јahorini, već i na području cijelog grada očekuje mnoštvo različitih sadržaja tokom predstojećih praznika.

Ikonić je istakao da Јahorina blista u punom sjaju i da su hotelski kapaciteti popunjeni 9O odsto, podsjećajući da je zimska sezona zvanično počela u petak, 8. decembra, koncertom legendarnog pjevača Zdravka Čolića.

– Skijašima će ove godine na raspolaganju biti i tri nove staze, a tu je i sve popularniji snouboard park, kao i sankalište, koje ne privlači samo najmlađe posjetioce, već i one malo starije, koji se još nisu usudili da stanu na skije – rekao je Ikonić, a prenosi Srna.

NA PALAMA OBEĆAVAЈU PRAVU ZIMSKU IDILU

Na Palama je počelo praznično ukrašavanje Studentskog trga gdje će biti održana većina događaja u okviru manifestacije “Paljanska zima”, koja počinje u srijedu, 20. decembra, a koja je i do sada privlačila veliki broj posjetilaca.

– Imaćemo dodjelu paketića, trku Djeda Mrazeva i humanitarni bazar, nastupe dječijih, horskih, plesnih i umjetničkih grupa, proslavu dječije Nove godine, igre bez granica, sadržaje koji se tiču tradicije i njegovanja kulture sjećanja i još mnogo događaja – istakao je Ikonić.

On je napomenuo da su ove godine odlučili da ulože dodatne napore i Pale pretvore u pravu zimsku idilu u kojoj će sve biti u duhu novogodišnjih i božićnih praznika.

Ikonić je istakao da su u planu brojni koncerti, poput onog u čast jubileja – 70 godina postojanja Kulturno-umjetničkog društva “Mladost” sa Pala, koncerta “Kamernog hora”, koncerta Dragane Mirković u dvorani “Peki”, te Danice Crnogorčević na Studentskom trgu na Palama povodom proslave pravoslavne Nove godine.

On je naveo da će različiti događaji u okviru manifestacije biti vezani za Badnje veče, Dan Republike, kao i da će prvi put biti održano bogojavljensko plivanje za Časni krst u Nikolićima, na riječi Prači.

– Sve radimo s ciljem obogaćivanja zimske turističke sezone u gradu Istočno Sarajevo i privlačenja što većeg broja turista i posjetilaca – rekao je Ikonić.

ZA 2024. U PLANU MANIFESTACIЈE U ČAST 40 GODINA OD ZIMSKIH OLIMPIЈSKIH IGARA

Prema riječima Ikonića, početkom naredne godine obilježava se 40 godina od održavanja Zimskih olimpijskih igara, kada su veliki doprinos dali Јahorina i Trebević.

– I na tom polju gradska Turistička organizacija planira različite manifestacije, kako bi simbolično istakli olimpijski duh na ovim olimpijskim planinama – najavio je Ikonić.

Ostavite komentar