Mafijaška hobotnica na sastanku kod Stanivukovićevog oca; Dobili zadatak da do izbora stave u džep 15 miliona KM iz budžeta

0
72

Kako banjaluckeprice.net ekskluzivno saznaje prije par dana u kući Draška Stanivukovića održan je sastanak sa Draganom Stanivukovićem. Kako su izbori sve bliži, tako je i panika sve veća jer su i sami svjesni da podrška Stanivukoviću rapidno opada. Ipak, na sastanku je najviše bilo riječi o uzimanju novca iz gradske kase za naredne izbore. Za sad “neiskusni” gradonačelnik je od građana u svoj džep stavio 7 i po miliona KM, a plan je da se taj iznos popne na vrtoglavih 40 MILIONA KM, preko koje kakvih obećanja lokalnim tajkunima.

Na sastanku prije par dana prisutni su bili Draško, Dragan i Goran Stanivuković, gradski menadžer Bojan Kresojević, narodni poslanik i siva eminencija Gradske uprave Nebojša Drinić, savjetnik gradonačelnika Vedran Francuz.

Tema ovog sastanka je bilo rapidno opadanje popularnosti Draška Stanivukovića i problem u kojem se našao zbog gubitka podrške jednog dijela PDP-a, potpuni gubitak podrške SDS-a, Jelene Trivić, Nebojše Vukanovića, a nema više ni podršku odbornika pokreta “Banjaluka zove” Mede Lazića.

Draško Stanivuković je rekao da pod svaku cijenu mora obnoviti mandat, te da ne bira sredstva i način na koji će to ostvariti. Da je to tako govori i činjenica da je Stanivuković izjavio da se za 4 godine mandata može “uzeti” i do 40 MILIONA KM, a što je potvrdio i gradski menadžer Bojan Kresojević. Za naredni period moraju obezbijediti još 15 MILIONA KM kako bi plaćali kampanju. Za kratko vrijeme Stanivuković je sebi već obezbijedio 7 i po MILIONA KM, od koje kakvih kružnih raskrsnica, saobraćajnica…

Prisutni su dobili zadatak da se “utale” s tajkunima te da im se obeća gradnja u Banjaluci kako požele i gdje požele te da će im biti dostupne neke od najatraktivnijih lokacija u gradu nakon izbora, kao i to da će privatnici naplaćivati parkinge u gradu na Vrbasu.

O zamjeni parcela koje je grad imao u posjedu do dolaska na vlast Draška Stanivukovića, već smo pisali. Najatraktivnije lokacije Stanivuković je dao lokalnim tajkunima, privatne parcele u nedođijama je mijenjao za atraktivne po gradu, a regulacione planove je mijenjao preko noći kako kojem tajkunu pogoduje.

Da li će istražni organi šta preduzeti po ovom pitanju i upratiti kriminalnu hobotnicu na čelu sa Stanivukovićima koja hara Banjalukom ostaje da vidimo.

Ostavite komentar