Dok Stanivuković šminka obalu Vrbasa, trotoari u gradu izgledaju kao Mjesečeva površina

0
55

Dok naš dragi gradonačelnik Draško Stanivuković marljivo radi na uljepšavanju obale Vrbasa, čini se da je zaboravio na jedan mali, ali bitan detalj – trotoare. Da, one iste trotoare koje svakodnevno koriste građani, uključujući djecu koja idu u školu.

Ako ste ikada poželjeli testirati izdržljivost svojih cipela i gležnjeva preporučujemo vam šetnju trotoarima našeg grada. Svaki korak je avantura, svaki kamenčić potencijalna zamka. Možda je gradonačelnik odlučio da ovo propagira kao novi način zdravog života – hodanje po izrovanim trotoarima sigurno jača mišiće i poboljšava ravnotežu!

Dok se obala Vrbasa sija u novom ruhu, pitamo se da li je gradonačelnik zaboravio da građani ne žive na obali, već u gradu?

Nemojte da plačete gospođo! Gledajmo to ovako, zašto bi neko želio hodati po sigurnim i ravnim trotoarima kad može uživati u adrenalinskoj jurnjavi po izrovanim stazama?

Naravno, svi znamo da je ljepota obale važna. Ali, možda bi bilo mudro prvo osigurati da građani mogu sigurno hodati po gradu. Jer, na kraju krajeva, šta vrijedi lijepa obala, ako ne možemo doći do nje bez da slomimo nogu?

Ostavite komentar