Čelnici Srpske demokratije pušteni iz policije poslije hapšenja u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice

0
56

Politički aktivista i predsjednik Srpske demokratije Aleksandar Arsenijević i potpredsjednik te stranke Ivan Orlović pušteni su iz stanice policije. Oni su prethodno uhapšeni u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, zbog zviždanja u pištaljku tokom boravka Aljbina Kurtija u tom dijelu grada. Prethodno su iz policije najavili da će im pisati prekršajne prijave.

Iz policije u Mitrovici su naveli da je Arsenijević uhapšen zbog remećenja javnog reda i da će ostati u stanici do izricanja prekršajne kazne kada će biti pušten na slobodu. Aljbin Kurti je bio u poseti nedavno otvorenom restoranu brze hrane, čiji je vlasnik Albanac, na šetalištu u sjevernom dijelu Mitrovice.

Iz policije su potvrdili hapšenje predsjednika Srpske demokratije Aleksandra Arsenijevića. Tokom hapšenja, policajci su udarali Arsenijevića.

Uhapšen je i potpredsjednik Srpske demokratije Ivan Orlović.

Kurti je prethodno u pratnji saradnika, ministra unutrašnjih poslova privremenih institucija Đeljalja Svećlje u Lešku kod Leposavića položio kamen temeljac za gradnju zgrade policijske stanice.

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković izjavio je da premijer privremenih prištinskih institucija Aljbin Kurti nastavlja svoju politiku policijske okupacije severa KiM gradnjom još jedne policijske stanice u selu Lešak kod Leposavića, koja ne donosi ni sigurnost, ni mir srpskom narodu na ovim prostorima.

Prethodno su, oko ponoći u severnom delu Kosovske Mitrovice uhapšena četiri mladića srpske nacionalnosti.

Ostavite komentar