Dodik: “Dabar” i “Hrgud” dva najvažnija energetska objekta

0
20

Predsjednik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da je u Berkovićima u toku realizacija dva najveća energetska projekta Hidroelektrane “Dabar” i Vjetroelektrane “Hrgud”, uz koje će biti riješeno i pitanje lokalne infrastrukture i drugi projekti kako bi ta hercegovačka opština bila razvijena kako zaslužuje.

Dodik je pozvao građane Berkovića da podrže kandidata te stranke za načelnika opštine Berkovići Milovana Škrbu i kandidatsku listu SNSD-a za odbornike u Skupštini Berkovića, kao mlade i obrazovane ljude koji mogu donijeti istorijski rezultat za Berkoviće i razvoj kakav ta opština zaslužuje.

“Privilegija je što se Škrba prihvatio ove kandidature i što želi da uloži svoj rad i angažman za Berkoviće zajedno s nama. On je sposoban i spreman da Berkoviće stavi na prvo mjesto kako bismo kroz te velike investicije izgradili i drugu neophodnu komunalnu i ostalu putnu infrastrukturu”, rekao je Dodik danas na centralnoj tribini SNSD-a u Berkovićima.

Dodik je istakao da želi da ovd‌je bude bolje i dodao da je ovo istorijska prilika za čitav kraj i ovu opštinu da se realizacijom projekata “Dabar” i “Hrgud” riješi kompletna infarstruktura, rekontrukcija lokalnih puteva, kao i pitanje zapošljavanja jer će u ta dva energetska objekta biti zaposleno više od 100 ljudi, a najviše iz Berkovića.

On je dodao da će i Vlada Republike Srpske, kao i u neke druge okolne opštine, doći da zasjeda u Berkovićima kako bi pomogla u rješavanju problema.

Dodik je rekao da Škrba ima punu njegovu i podršku rukovodstva Srpske, navodeći da je bio i izuzetno dobar student i da vidi ovd‌je promjenu, te da će više izgubiti građani Berkovića nego Škrba ako ga ne podrže na predstojećim izborima.

Kandidat SNSD-a za načelnika opštine Berkovići Milovan Škrba rekao je da očekuje podršku građana na predstojećim izborima kako bi zajednički radili na razvoju te opštine u saradnji sa republičkim institucijama, čiju podršku ima na realizaciji mnogih projekata.

“Aktuelna vlast je dovela opštinu na niske grane i to treba promijeniti jer je šteta da ovakav kraj propada zbog njihovog nemara”, rekao je Škrba i dodao da bi pod njegovim rukovodstvom opština napredovala za kratak period jer će razvoj Berkovića staviti u prvi plan.

On je naveo da će, između ostalog, platforma SNSD-a biti i afalt do svake kuće i razvoj poljoprivrede, za šta planiraju da izdvajaju 120.000 KM, umjesto 50.000 koje sada izdvaja aktuelna vlast, kao i rješenje pitanja vodosnabdijevanja koji je godinama problem te opštine, te izgradnja sistema vodosnabdijevanja i otvaranje banke.

Ostavite komentar