Cvijanović: BiH i jeste kobajagi država

0
20

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović izjavila je za Srnu da BiH i jeste kobajagi država i sve je što se nje tiče je kobajagi, i koliko god se neko ljutio to je činjenica.

Na pitanje da prokomentariše zahtjev navodnog instituta za istraživanje genocida Kanada upućen Kristijanu Šmitu i Savjeta za implementaciju mira da razmotri, kako navode, antiustavno djelovanje srpskog člana Predsjedništva BiH jer je, kako kažu, “državu BiH” nazvala “kobajagi državom”, Cvijanović je rekla za Srnu da ne zna zašto hoće neko da je kazni ili kritikuje jer je rekla istinu.

“Kako nije kobajagi država kada me je sramota, osjećam se postiđeno da primam državnike koji nam dolaze u posjetu u ulici koju niko nije asfaltirao jedno 500 godina, u ulici u kojoj fale ivičnjaci, gdje je porasla trava. Šta je to nego kobajagi država”, istakla je Cvijanović i dodala da ta ulica nije duža od 100 metara, ako ne i manje.

Ona je ukazala da na zidu susjedne zgrade Ministarstva inostranih poslova u Savjetu ministara, stoji upozorenje da se obrušava fasada i da nije sigurno za prolazak.

“Naravno da se stidim kad neko dođe u posjetu. I znate kad bi se to desilo u Banjaluci – nikada. Nikada se ne bi desilo u Banjaluci da vi primate predsjednika države u nekoj ulici sa onim rupčagama. Nikada se ne bi desilo da neko ne bi postavio nedostajuće ivičnjake. Nikada se ne bi desilo da vam na zgradi gdje vam dolazi predsjednik druge države piše da se obrušava fasada”, naglasila je Cvijanović.

Kada se sve to sagleda, rekla je Cvijanović, o čemu onda mi pričamo, o nekim imaginacijama.

“Ono je sramota. Stojim tamo i dočekujem zvaničnike u toj uličici. Naredne sedmice dočekujemo još jednog predsjednika i apelujem da to poprave, da prevuku ulicu novim asfaltom, da promijene ivičnjake, počupaju travu koja je izrasla tamo i riješe fasadu da se ne obrušava na prolaznike”, rekla je Cvijanović.

Ona je poručila da pozovu OHR da im “pogura” rješavanje ovih problema sa infrastrukturom, jer ih stalno zovu na nešto, pa evo im prilike i za ovo.

Ostavite komentar