Adžić: Vrijeme je da kažemo “ne” napadima na Srpsku

0
72

Narodni miting pod nazivom “Branimo Srpsku” biće održan danas u Gradišci, s ciljem odbrane institucija i same Republike Srpske od nasrtaja da je razvlaste, rekao je za Radio Republike Srpske, gradonačelnik, Zoran Adžić.

– Pozivamo građane grada Gradiška, ali i iz ostalih susjednih lokalnih zajednica, da se okupimo danas na velikom narodnom skupu podrške institucijama Republike Srpske i njenog predsjednika, Milorada Dodika. Došlo je vrijeme da kažemo ne napadima i prenosima ovlašćenja sa Republike Srpske i ugrožavanju njene pozicije – istakao je Adžić.

Adžić naglašava da je naša želja da sačuvamo Republiku Srpsku, njene institucije, kao i poziciju predsjednika Srpske.

– To je ono što čini sigurnost našeg opstanka na ovim prostorima. Ne možemo više da trpimo atak na Republiku Srpsku i vrijeme je da dostojanstveno, energično i hrabro kažemo da je dosta – naglasio je Adžić.

Miting će biti održan u sportskoj dvorani “Arena” od 17.30 časova, a trebalo bi da mu prisustvuju najviši zvaničnici Republike Srpske, srpski predstavnici u zajedničkim institucijama BiH.

Narodni skup “Branimo Srpsku” bio je sinoć u Prijedoru, a do sada su mitinzi održani 23. oktobra u Trebinju, 25. oktobra u Zvorniku, a dan kasnije u Doboju.

Ostavite komentar