ANALITIČARI TVRDE: Navodno otkriće falsifikovanih glasačkih listića pokušaj nasilne promjene izborne volje

0
161

Navodno otkriće falsfikovanih glasačkih listića za predsjednika Republike Srpske u Glavnom centru za brojanje je očajnički pokušaj nasilne promjene izborne volje, u koordinisanoj akciji Obavještajno bezbjedosne agencije BiH i dijela međunarodne zajednice, koji neće birati načina da Milorada Dodika svrgne sa vlasti, tvrde analitičari.

Na to, za početak, nedvosmisleno ukazuje i medij koji je izabran za plasiranje „eksluzivne“ informacije – portal „istraga.ba“, pod formalnim uredništvom kontraverznog sarajevskog novinara Avde Avdića, koji je pod direktnom kontrolom OBA.

U više navrata, ovaj portal služio je kao medijska predigra za razne obavještajne podvale u režiji sarajevske političke kuhinje.

– Nakon što im je propao plan da se kontrolnim brojanjem promjeni izborna volja i ponište izbore, aktiviran je „plan b“, kojim se traži argument za ponavljanje izbora. S tim ciljem, U Glavni centar za brojanje ubačeni su nestručno falsifikovani glasački listići, koji, navodno, potiču iz Bratunca i Šekovića. Po svemu sudeći, ovo „otkriće“ trebalo bi da posluži kao ključni argument za poništavane izbora za predsjednika Republike Srpske, bez obzira na to što je cijela priča prepuna šupljina – tvrde naši sagovornici.

Najprije, na to ukazuje činjenica da su falsfikovani glasački listići mogli biti ubačeni samo na tri lokacije – opštinskim izbornim komisijama u Šekovićima, Bratuncu ili, pak skladištu CIK-a u Istočnoj Ilidži, a od kojih nije nije pod kontrolom SNSD, nego, naprotiv – opozicionih partija.

– Nadalje, ni ovo, navodno otkriće ne daje smislen odgovor na pitanje svih pitanje, a na koje iz štaba PDP-a ni danas nema odgovora – na osnovu kojih podataka sa terena je Jelena Trivić je proglasila navodnu pobjedu? Odgovora na ovo pitanje nema jer je već sada je sada jasno da će se, poslije rezutata kontrolnog brojanja, utvrditi da je Dodik pobijedio još ubjedljivijom razlikom.

Prvobitno, bila je namjera da se problematizuju rezultati u Doboju, Zvorniku i Prijedoru, ali im je i taj plan propao. Sad se traži novi argument, sve kako bi se Republika Srpska uvukla u tešku političku krizu i ostvario cilj svih ciljeva – svrgavanje Milorada Dodika, na što upućuje i nedavna izjava predsjednika SDS-a Mirka Šarovića, koji tvrdi da je „Dodik problem svima i da mora da ode“ – tvrde naši sagovornici.

Ostavite komentar