AUTOPREVOZ PREUZEO ZEMLJIŠTE: Zatvoren parking na “staroj autobuskoj stanici”

0
121

Vozači od danas ne mogu više parkirati svoje automobile na parkingu na lokaciji „stare autobuske stanice“ u centru Banjaluke, nakon što je „Autoprevoz“ preuzeo zemljište.

Na zemljištu na “staroj autobuskoj stanici” u Banjaluci izvršena je deložacija, odnosno prinudno izvršenje i uvođenje “Autoprevoza” u posjed zemljišta.

U pratnji sudske policije, geometri su počeli sa obilježavanjem parkinga koji se nalazi na toj lokaciji, piše Glas Srpske.

Generalni direktor “Autoprevoza” Sladomir Đurić rekao je da su ušli u svoju imovinu i od danas upravljaju parcelama.

-Ove parcele nikada nisu ni bile parking. Grad je to bespravno uzeo u svoje ruke i godinama naplaćivao parking – rekao je Đurić i pojasnio da su oni spremni da, kada su građani već navikli, te parcele ostanu parking, samo što bi u tom slučaju trebali da sa Gradom potpišu ugovor jer naplata parkinga smatra jednom od komunalnih djelatnosti.

Naplatu, kako je rekao, niko ne može da radi bez ugovora sa gradom.

Ranije je rekao da nije bilo potrebe da se ovaj spor ovoliko dugo vodi.

-Spremni smo da se odreknemo polovine naše imovine koja je od opšteg javnog interesa, kao što su Muzej savremene umjetnosti, zemljište gdje ej spomenik 12 beba i dio Vidovdanske ulice. Jasno smo rekli da smo spremni bez nadoknade da se odreknemo, te da ga poklonimo našem gradu, kako bismo na ovu agoniji stavili tačku – naveo je Đurić.

Do sada su propala dva pokušaja ulaska u posjed “Autoprevoza” na ovoj lokaciji. Prvi je organizovan 13. aprila, a drugi je bio 15. avgusta.

Veliki broj policijskih službenika, predstavnici “Autoprevoza” i gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković sa nekoliko radnika Gradske uprave stigli su jutros na prostor stare autobuske stanice zbog deložacije.

Gradska uprava i “Autoprevoz” vodili su spor zbog ovog zemljišta skoro dvije decenije.

 

Ostavite komentar