Banjac: Presuda Dodiku napisana u stranim ambasadama

0
24

Predsjednik Narodne partije Srpske /NPS/ Darko Banjac rekao je Srni da je očigledno da Sud BiH želi da što prije donese presudu predsjedniku Srpske Miloradu Dodiku, unaprijed napisanu u nekim ambasadama u BiH, te naglasio da predsjednik Srpske ne bi trebalo da više ide u taj sud.

“Osnovni cilj pojedinih ambasada u BiH i sarajevske čaršije, odnosno političkog Sarajeva, je da se osudi predsjednik Srpske Milorad Dodik. Stvari su tu jasne, ne radi se tu ni o kakvom pravu, zakonima, pravdi već politički montiranom procesu gdje nekim fašističkim metodama žele da sklone predsjednika Srpske koji je izabran od svog naroda”, naveo je Banjac.

Kako je naglasio, građani Srpske su na izborima izabrali Dodika za predsjednika Republike i oni /strane ambasade i političko Sarajevo/ to nisu uspjeli spriječiti tada pa su sada, da bi završili neke procese, kao što je imovina i mnogo toga drugog, odlučili da “njima znanim fašističkim metodama Dodika osude i onemoguće mu politički rad”.

“Predsjednik Srpske ne treba više da ide u Sud BiH, jer on nije uspostavljen Dejtonskim sporazumom. Potrebno je u Narodnoj skupštini donijeti zakone kako bi onemogućili da se primjenom fašističkih metoda ukine demokratija u BiH i uvede nešto što ne poznaje ni protektorat”, naglasio je on.

Banjac smatra da ovaj način rada Suda BiH nema veze s pravom i pravdom, pogotovo što se predsjedniku Srpske sudi po zakonu koji nije mogao da donese pojedinac.

“Taj zakon ne postoji i sudije i tužioci koji to rade postupaju protivno Ustavu BiH, Dejtonskom sporazumu i svim aktima međunarodnog prava”, rekao je Banjac.

Pred Sudom BiH je za 22. novembar zakazan glavni pretres u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora “Službenog glasnika” Miloša Lukića.

Ostavite komentar