“Beograd uz sve opštine u Srpskoj”

0
65

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao se danas u Beogradu sa predsjednikom Privremenog organa ovog grada Aleksandrom Šapićem.

Dodik kaže da se sve gleda kroz prizmu odnosa prema Srpskoj.

– U Srbiji imamo patriotske snage koje su predvođene predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, koje su uvijek pokazale dobar odnos prema Srpskoj. I smatramo da je sasvim prirodno da politički podržimo te političke opcije. S druge strane, imate one koji pokušavaju da devastiraju Srpsku, smatrajući da ne treba da postoji. To su naši protivnici – kaže Dodik.

Ističe da je došao da podrži Šapića i njegov tim da i u ovim izborima koji dolaze “dobije podršku i većinu u Beogradu i da nastavi svoj dobar posao”.

– Pozivam sve one koji su na bilo koji način vezani za Republiku Srspku podrže njegov tim i njega u naporima da nastavi svoj posao koji je radio uspješan posao i do sada – kazao je SDodik nakon sastanka.

Šapić je rekao nakon sastanka da su razgovarali i o podršci Srbije Srpskoj, te podsjetio da je srpski narod kroz istoriju prolazio kroz teške periode.

– Kada god nismo bili jedinstveni, tada smo gubili teritorije, ostajali smo bez svega što je najvažnije. Razgovarali smo o tome kako Beograd može da pomogne ne samo opštinu Sokolac, već i druge opštine u Srpskoj – kaže Šapić.

Navodi da su dogovorili još ranije da što više beogradskih opština se zbratimi sa opštinama u Srpskoj.

– Predsjednik Dodik će ovdje uvijek biti rado viđen gost. Nastavljamo saradnju i dobre odnose – kaže Šapić.

Šapić je Dodika ugostio u zgradi Starog dvora, sjedištu Skupštine grada Beograda.

Beograd pomaže u izgradnji Gradske kuće u Sokocu sa pola miliona maraka

Grad Beograd će sa 30 miliona dinara (pola miliona KM) pomoći izgradnju Gradske kuće u Sokocu. Potpisan je i protokol o donaciji, istakao je Aleksandar Šapić, predsjednik Privremenog organa grada Beograda, nakon sastanka u Beogradu sa predsjednikom Republike Srpske Miloradom Dodikom i načelnikom Sokoca Milovanom Bjelicom.

– Nastavićemo da brinemo o našem narodu u Srpskoj – istakao je Šapić.

Vlada Srbije se tokom ove godine obavezala da će značajno pomoći izgradnji Gradske kuće u Sokocu.

– Tokom svih ovih godina saradnje sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i gradonačelnikom Aleksandrom Šapićem uvijek je bilo pitanje prema Srpskoj – šta treba pomoći. Ne jer smo mi u stanju socijalne potrebe nego pitanje ljudi, srpskog naroda, braće. Zato sam zahvalan za pomoć za Gradsku kuću, koju ćemo zajedno graditi Srbija, Beograd i Republika Srpska i Sokolac – kaže Dodik.

Dodaje da je opština Sokolac važna za cijeli srpski narod.

Načelnik Milovan Bjelica rekao je da je opština Sokolac zahvalna Vladi Srbije, gradu Beogradu, gradonačelniku Šapiću na pomoći koju je do sada imala i koju će i dalje, vjerujemo, imati.

– Šapić i njegovi saradnici dokazali su da su učinili Beograd istinskom prestonicom svih Srba. Projekat Gradske kuće je veoma značajan kada je riječ o kulturi sjećanja i sve ono što se dešavalo na našim prostorima. Sokolac je malobrojna opština, koja je platila veliku cijenu u proteklom ratu, a to je prepoznao gradonačelnik Šapić, kada je u julu prošle godine posjetio našu opštinu – navodi Bjelica.

Kaže da je to bila njegova prva posjeta na dužnosti gradonačelnika Beograda.

– Tada je posjetio srpsko vojničko groblje Mali zejtinlik, kao i nekoliko porodica, čiji članovi su dali živote za Republiku Srpsku – istakao je Bjelica.

Bjelica je podsjetio da je Sokolac pokrenuo projekat izgradnje odmarališta Sokolov grad na Ravnoj Romaniji.

Najavio je da će opština Sokolac, u znak zahvalnosti Beogradu na pomoći i podršci, jedan plac da ustupi ovom gradu.

 

Ostavite komentar