“BiH nikada neće priznati tzv. Kosovo, dok postoje strukture okupljene oko Dodika”

0
66

Ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa u Savjetu ministara Staša Košarac rekao je da je zavidan nivo jedinstva političkih rukovodstava Srbije i Republike Srpske, te da BiH nikada neće priznati tzv. Kosovo, dok su u organima BiH strukture okupljene oko predsjednika Srpske Milorada Dodika.

– Dobro je poznato da BiH nikada neće priznati tzv. Kosovo dok god srpski predstavnici iz Republike Srpske iz ove strukture okupljene oko predsjednika Srpske Dodika sjede u institucijama BiH. To se nikada neće desiti. Mi i u nekim drugim globalnim kretanjima pratimo jedni druge – rekao je Košarac novinarima u Beogradu, gdje je učestvovao na Beogradskom ekonomskom forumu.

Kada je u pitanju ekonomska saradnja, Košarac je rekao da je vidljivo da Srpska ima podršku rukovodstva Srbije u mnogim projektima.

– Vidljivo je da Srpska na adekvatan način prati politička kretanja u Srbiji i sve ono što se tiče Srbije – rekao je Košarac, dodajući da zavidan nivo jedinstva političkih rukovodstava dvije republike daje snagu i Srbiji i Srpskoj.

Kada je u pitanju spoljnotrgovinska razmjena, Košarac je napomenuo da je Srbija jedan od važnih partnera BiH i Srpskoj.

– Dobro je poznato da imamo nekoliko važnih zajedničkih projekata u oblasti energetike, da želimo da afirmišemo i druge projekte. Јednostavno, mogu da kažem da iz aspekta ukupnih odnosa Srbije i Republike Srpske, to može biti samo udžbeničkih primjer kako i na koji način mogu da sarađuju dvije države – rekao je Košarac.

Ostavite komentar