Bizarno: SAD sankcionisale veb-sajtove institucija Srpske

0
164

Uzbuna u Washingtonu! Američki političari su se okupili kako bi donijeli odluku o sankcionisanju veb-sajtova institucija Republike Srpske. Da, dobro ste čuli, Sjedinjene Američke Države su odlučile da se uhvate u koštac sa najvećim prijetnjama koje svijet trenutno ima – veb-sajtovima malene republike u srcu Balkana.

U jednom trenutku, dok su političari raspravljali o ovoj neviđenoj opasnosti, jedan hrabri senator je ustao i rekao: “Gospodo, moramo se suočiti sa ovom prijetnjom! Veb sajtovi institucija Republike Srpske su postali toliko moćni da su počeli da prijete globalnoj stabilnosti. Moramo preduzeti hitne mjere kako bismo zaustavili ovu opasnost!”

Svi su se saglasili i odlučili da je vrijeme za akciju. Ubrzo je uslijedila serija nevjerovatnih sankcija. Prva na udaru bila je veb stranica Narodne skupštine Republike Srpske. Američki stručnjaci su otkrili da je ova stranica bila toliko moćna da je mogla da promijeni tok svjetskih događaja. Njeno brisanje sa interneta smatrano je ključnim za globalnu sigurnost.

Zatim su uslijedile sankcije prema veb-stranici Vlade Republike Srpske. Ova stranica je bila optužena za širenje “opasnih” informacija kao što su podaci o ekonomskom razvoju, investicionim mogućnostima i turističkim atrakcijama. Američki političari su zaključili da je ova vrsta propagande neprihvatljiva i da mora biti zaustavljena.

Ali, najveći šok za sve je bio kada su Sjedinjene Američke Države odlučile da sankcionišu i veb-sajt Predsjedništva Republike Srpske. Ova odluka je izazvala nevjericu širom svijeta. Kako je moguće da jedan mali veb-sajt može predstavljati toliku prijetnju za najmoćniju državu na svijetu?

Američki političari su objasnili da je ova stranica bila toliko moćna da je mogla da manipuliše mislima ljudi. Njihova teorija je bila da su sve odluke koje su donijete u svijetu posljedica uticaja veb- sajta Predsjedništva Republike Srpske.

Dok su sankcije sprovodili, američki političari su se hvalili kako su spasili svijet od najveće prijetnje koja se ikada nad njim nadvila. U međuvremenu, građani Republike Srpske su se pitali kako to da njihovi veb-sajtovi postanu toliko moćni da ugroze globalnu sigurnost a i razmatrane su neke interesante opcije vezane za javnu nabavku.

I tako, svijet je svjedok jednog od najbizarnijih događaja u istoriji politike. Sjedinjene Američke Države su se usredsredile na sankcionisanje veb-sajtova malene republike, dok su mnogo ozbiljnije prijetnje ostale neprimjćene. Ali, barem su se političari osjećali važno i uspješno, zar ne?

Ostavite komentar