BIZARNO: Stanivuković na bajramskom koncertu čestitao krsnu slavu Spasovdan

0
68

Drama je zavladala u Banjaluci kada je gradonačelnik Draško Stanivuković, izazvao konfuziju među prisutnima na bajramskom koncertu, čestitajući im krsnu slavu Spasovdan, zbog, kako sam tvrdi, vlastite pohlepe koja ga gura na sve strane.

Stanivuković je stupio na pozornicu u parku Petar Kočić kako bi pozdravio građane povodom Bajrama, ali umjesto očekivanih bajramskih čestitki, izjavio je: “Svim građanima koji danas slave, želim srećnu krsnu slavu Spasovdan!”

Ova čestitka izazvala je potpunu konfuziju među prisutnima. Nevjerica, bijes … a neki su počeli nervozno smijuckati se, naučeni na šarlatansko ponašanje gradonačelnika Banjaluke, pomislili su da je u pitanju neka vrsta političkog performansa, Stanivuković je, nakon što je shvatio svoju grešku, pokušao objasniti svoju namjeru: “Izvinjavam se na ovom nesporazumu. U posljednje vrijeme sam toliko opterećen raznim događajima i pohlepom za političkom prisutnošću da sam zaboravio i na sopstveni identitet.”

Stanivuković se kasnije povukao s koncerta, ostavljajući organizatore da smire situaciju i preusmjere pažnju publike na muzičke nastupe.

Ovaj neobičan incident će sigurno ostati upamćen kao jedan od najbizarnijih političkih momenata u Banjaluci, dok će se Stanivuković nastojati iskupiti svojim biračima u budućim javnim nastupima, a i tako što će zaboraviti na silna obećanja koja je davao prije, poslije i za vrijeme kampanje.

*Tekst je satiričnog karaktera

Ostavite komentar