Bjelica: Sarajevo danas definitivno monoetnički, muslimanski grad

0
85

Savjetnik predsjednika Republike Srpske Uroš Bjelica istakao je da je Sarajevo danas definitivno monoetnički, muslimanski grad, te da je uzaludan i besmislen lažni narativ tamošnjih političara i medija koji se svakodnevno doslovno utrkuju da svima drže lekcije o navodnoj multikulturalnosti i kosmpolitskom životu.

– Socijalistička bajka zvana “zajedništvo i suživot” raspala se kao mjehur od sapunice još početkom devedesetih godina prošlog vijeka i to je realnost koju decenijama gledamo u Sarajevu iz kojeg je protjerano više od 150.000 Srba. Nažalost, danas je to obična islamska četvrt u srcu Balkana kakvu još možemo vidjeti samo u arapskim zemljama. U prilog tome govore i nazivi ulica, škola, kao i običaji koji su doneseni s drugih kontinenata, koji ne priliče ni nekadašnjem Sarajevu, koji želi da bude glavni grad BiH, niti ovom podneblju – naglasio je Bjelica.

Dok gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić i bošnjački političari tvrde da je Sarajevo grad otvoren za ljude svih nacija i nacionalnosti, te da je to, kako kažu, evropski Јerusalim, Bjelica ističe da slike i poruke koje se šalju iz ove islamske četvrti pokazuju nešto sasvim drugo.

– Kako to da “evropskom Јerusalimu” i Karićevoj ne smetaju skupovi podrške terorističkim organizacijama, ratne i zastave ISIL-a koje se vijore Sarajevom, naprotiv podržavaju, a smeta im na primjer nastup srpske pjevačice?! Kako to da neko kome su usta puna multietičnosti ne smeta činjenica da su Srbi, Hrvati, Јevreji i ostali narodi koji su gradili Sarajevo sada tamo svedeni na nivo statističke greške – upitao je Bjelica.

On je naglasio da se Sarajevo ne može više lažno kititi epitetom multietničnosti i nametati kao primjer drugima, jer multietičnost nisu džamija, sinagoga, crkva, katedrala, već ljudi koji u njemu žive.

– Ko imalo zna čitati između redova, vidi da je sve to samo predstava, prezentacija, dekoracija, a šta se iza brda valja najbolje vidimo i po tome da se jedan od zvaničnika SDA i pripadnika takozvane Armije BiH Šerif Patković stavlja na raspolaganje terorističkoj organizaciji Hamas. To je prava slika i prilika današnjih “građana” Sarajeva koja nimalo ne bode oči ni Benjamini i inim političarima u FBiH koji samo ponavljaju floskule o otvorenosti i multietičnosti – istakao je Bjelica.

On je rekao da su Republika Srpska i srpski narod, nažalost, dobro osjetili sve nedaće i zlodjela koje donose oni koji mašu tim zastavama, ali i Evropa i svijet.

– Međutim, tada su svi bili i gluvi i slijepi, jer je, za njih bilo riječ o tamo nekim Srbima, pravoslavcima. Krajnje je vrijeme da ta ista Evropa i njeni zvaničnici konačno skinu ružičaste naočare i pogledaju istini u oči jer će tada vidjeti Sarajevo i drugi entitet onakve kakvi zaista jesu – centar islama i leglo terorista koji slobodno žive u svojim komunama, državama u državi, po svojim zakonima i pravilima – naglasio je Bjelica.

Za razliku od Sarajeva i FBiH, naglasio je Bjelica, u Republici Srpskoj se živi život otvorenosti, saradnje i dijaloga sa jasnom željom da se konačno počne da radi i gradi za dobrobiti svih u BiH, da se poštuje Dejtonski mirovni sporazum i dejtonska BiH, ali od političkih predstavnika bošnjačkog naroda samo stižu otrovne strelice s jasnom namjerom o stvaranju unitarne BiH.

– Snovi ostaju samo snovi. O takvoj BiH mogu samo da sanjaju, a kada shvate da samo dijalog i saradnja domaćih legalno izabranih političkih zvaničnika tri konstitutivna naroda, bez nametanja i miješanja stranih nalogodavaca i mentora, u Republici Srpskoj će imati sagovornika. O tome treba dobro da razmisle, da ne bi bilo kasno – poručio je Bjelica.

Ostavite komentar