Blagojević ante portas

0
149

U zvaničnoj biografiji srpski univerzitetski profesor i doktor pravnih nauka, bivši član Senata Republike Srpske i sudija okružnog suda. U stvarnosti skriboman bez dovoljnog stručnog znanja, zbog čega je trenutno bez profesionalnog angažmana, jer ko bi u svom timu poželio takvu figuru i osoba koja se lažno predstavljajući kao stručnjak dezavuiše javnost.

Ovako bi se u najkraćim crtama mogao opisati Milan Blagojević, bivši sudija okružnog suda, sada samoproglašeni kolumnista portala i listova do kojih dolazi molbom i igrajući na kartu naivnosti ili nedovolje informisanosti urednika o kvalitetu sadržaja koji plasira. Ne treba napominjati da je kvalitet upitan.

U svakom slučaju analizom Blagojevićeve ličnosti mogli bi se pozabaviti ozbiljni, iskusni i priznati psiholozi, ali ono što je jasno već na prvi pogled jeste da je riječ o čovjeku željnom pažnje, nepronađenom u profesionalnom smislu, koji u želji da bude primjećen luta i lične frustracije zbog svega toga pokušava da liječi na javnosti, istovremeno je dezavuišući.

Na takve samoproglašene stručnjake važno je upozoriti javnost, jer da je iole stručan ne bi na svakom drugom mjestu u biografiji stajalo „bivši“. Kada ga javnost dovoljno upozna, ima sve predispozicije da postane „bivši“ stručnjak i neko relevantan da informiše i usmjerava masu.

Imao je Blagojević mnoge kiksove, a najnoviji svakako da zaslužuje posebnu pažnju. Blagojević je još jednom pokazao o kakvom stručnjaku je riječ. Naime, danas je i zvanično stigla potvrda od Suda BiH da se ročište u  predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i v.d. direktora Službenog glasnika Miloša Lukića odgađa za 6. decembar, a kao glavni razlog naveden je službeni put. Podsjećamo, Milan Blagojević je u jučerašnjoj izjavi za jedan mediji naveo da razlog odgode ročišta ne može da bude službeni put. To dovoljno govori.

Ipak, Blagojevića  najbolje opisuje stara srpska narodna da „previše pameti dovodi do ludila“.

Ostavite komentar