Bubić: Lukićeva odbrana zatražila odgađanje ročišta

0
71
Goran Bubić, branilac predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, rekao je da je odbrana vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zatražila odgađanje današnjeg ročiša pred Sudom BiH, s obzirom da je Lukić u bolnici.

Bubić je za RTRS rekao da ne postoje uslovi da danas počne glavni pretres i da ne vidi svrhu ročišta, ali da su spremni da idu u Sud ako to bude potrebno.

On je istakao da se ne može očekivati pošteno suđenje Dodiku i Lukiću, jer su zahtjevi odbrane odbačeni, a da o njima nije meritorno odlučivano.

Bubić je podsjetio da odbrana tvrdi da ne postoji krivično djelo za koje se Dodik i Lukić terete jer Kristijan Šmit nije visoki predstavnik s obzirom da njegovo imenovanje nije potvrđeno u Savjetu bezbjednosti UN.

Podsjećamo, pred Sudom BiH za danas je zakazano ročište u predmetu protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića zbog nepoštivanja odluka Kristijana Šmita.

Glavni tužilac Tužilaštva BiH Milanko Kajganić odbacio je zahtjev odbrane predsjednika Republike Srpske za izuzeće četiri tužioca u procesu protiv predsjednika.

Bubić je na ročištu 20. decembra zatražio izuzeće tužilaca, jer ne postoji nepristrasan pristup predmetu.

Ostavite komentar