Buka – bastion neprijateljstva prema Srpskoj

0
113

Buka, jedan od vodećih regionalnih informativnih portala usmjeren na neprijateljstvo prema Republici Srpskoj. Portal Buka, uredno finansiran od strane entiteta neprijateljski nastrojenih prema Republici Srpskoj, čija se agenda sastoji od perfidnih pokušaja slabljenja i rušenja Republike.

Finansijski tragovi otkriveni su tokom istraživanja finansiranja medija te sredstva koja dolaze od norveške vlade i NED putem različitih kanala uplaćena su na račune portala Buka. Takođe, od ključnog značaja su informacije iz obavještajnih izvora koji ukazuju na to da portal Buka, iako javno tvrdi da se zalaže za objektivnost i nepristrasno novinarstvo, sprovodi ciljane kampanje kako bi diskreditovao Republiku Srpsku.

Postoje jasni dokazi o koordinaciji između određenih političkih grupa, neprijateljski nastrojenih prema Republici Srpskoj i portala Buka.

LGBT organizacije

Pod maskom borbe za ljudska prava i demokratiju ove organizacije se zalažu za degradiranje tradicionalnih, hrišćanskih, istinskih ljudskih i civilizacijskih vrijednosti, moralnih normi i zdravih temelja na kojima počiva svako društvo.

Buka, pruža neumornu podršku gej aktivistima i nevladinim organizacijama (NVO) koje se bave navodno, pravima LGBT osoba u Republici Srpskoj. Portal Buka je postao bastion za informisanje i zagovaranje prava LGBT zajednice u regiji. Svojim novinarskim radom, redovno objavljuje vijesti i članke i posvećuje maksimalnu pažnju jednoj od najvećih pošasti u istoriji svijeta. Kroz kontinuirano izvještavanje, portal je pokazao svoju posvećenost rastućoj opasnosti po tradiciju, hrišćanstvo i moralne vrijednosti.

Uz podršku Buke, NVO LGBT zajednice u Republici Srpskoj su dobile prostor da promovišu razvrat, isticanje svega što se kosi sa moralnim normama. Međutim, kroz partnerstva i saradnju sa LGBT organizacijama, portal je pružio plodno tlo za promicanje njihovih nakaznih aktivnosti.

Transparentna saradnja sa vlastima Federacije BiH

Urednik i vlasnik portala Buke i ključni politički činioci u Federaciji BiH redovno sarađaju na osmišljavanju i objavljivanju novinskih naslova koji podržavaju tu vlast. To dovoljno govori o ” nepristrasnosti ” Buke, čime se vlasnik razmeće kad god ima za to priliku.

Da je medijsko izvještavanje Buke, često bilo usklađeno s političkim interesima Federacije BiH, svjedoče brojni naslovi na portalu. Da će ove informacije dovesti do temeljnih promjena u odnosu Buke i političkih struktura u Federaciji BiH, te da će novinarstvo ponovno postati slobodno, objektivno i nepristrasno, u slučaju Trifunovića, ne dolazi u obzir sve dok trpa novac u džepove.

Ostavite komentar