BURNO U BANJALUČKOJ SKUPŠTINI: Grmuša (PDP) pozvao policiju da utvrdi neregularnosti u Gradskoj upravi

0
55

U klupama gradske skupštine juče se vodila burna rasprava. Odbornik PDP-a Milko Grmuša pozvao je policiju i nadležne organe da uđu u Gradsku upravu i ispitaju koliko dugo stoje regulacioni planovi u Odjeljenu za prostorno uređenje. Došlo se i do novih saznanja, a to je da velikim investitorima izmjenu regulacionog plana plaća grad, a obični građanin izmjenu plaća iz svog džepa.

Tako na primjer, da bi neko u svom dvorištu dogradio vanjsko stepenište mora angažovati ovlaštenu kuću, da mu nacrta izmjenu regulacionog plana i da takav regulacioni plan plati i pošalje u proceduru u Gradsku upravu, dok hiljade kvadrata koje rade krupni investitori, plaća grad, te je naručilac izmjene regulacionog plana sam grad.

Koji je razlog da predmeti fizičkih lica u Odjeljenju Gradske uprave stoje po dvije godine, dok se predmeti investitora rješavaju ad hoc?

Zašto grad plaća investitorima izmjene regulacionog plana koji imaju na hiljade kvadrata i zašto obični građanin koji iz svog džepa plaća ne bi saznao sta se dešava iza zidina Gradske uprave ostaje otvoreno pitanje u nadi da će odgovore pronaći policija i nadležni organi.

Ostavite komentar