Četvrto priznanje ove godine: Marinku Umičeviću nagrada za životno djelo

0
52

Marinko Umičević, tehnički direktor Tvornice obuće “Bema”, jedne od najuspješnijih firmi u Republici Srpskoj koja zapošljava više od 1.200 radnika, dobio je još jedno u nizu priznanja za svoj uspješan rad, i to četvrto ove godine, koje ga je svrstalo rame uz rame sa najuspješnijim evropskim menadžerima.

Naime, prema izboru Evropske nezavisne agencije iz Sarajeva proglašeni su najuspješniji evropski menadžeri i ličnosti godine, a Umičeviću je pripala nagrada za životno djelo, koja mu je dodjeljena kao ubjedljivo najboljem menadžeru u obućarskoj industriji regiona.

“Čast mi je i zadovoljstvo što sam ovogodišnji dobitnik “Nagrade za životno djelo“, koje mi je nezavisni evropski žiri dodjelio kao najboljem menadžeru u obućarskoj industriji regiona. Ovo mi je četvrto priznanje ove godine. Povodom 30 godina postojanja Republike Srpske predsjednica RS Željka Cvijanović me odlikovala medaljom zasluga za narod, a istom medaljom odlikovan je i KKI “Vrbas” na čijem sam čelu. Takođe, ovogodišnji sam dobitnik Ključa Grada Banjaluka koje je najveće priznanje koje dodjeljuje grad na Vrbasu”, rekao je Umičević, iza kojeg je višedecenijski uspješan rad u privredi, sportu, a posebno humanitarni rad.

Prema njegovim riječima, sva četiri priznanja koja su mu dodjeljena ove godine su za njega velika stvar, te je na njih izuzetno ponosan.

“Nadam se da sam ih dobio opravdano. Cijeli život sam posvetio radu u realnom sektoru, sportu, humanitanom radu. Moj moto je uvijek bio da je bolje pomagati, nego tražiti pomoć.

Žao mi je što nisam bio u mogućnsosti da prisustvujem svečanoj ceremoniji dodjele u Sarajevu, ali se zahvaljujem žiriju koji je prepoznao moj rad i svrstao me u red najuspješnijih evropskih menadžera među kojima su ove godine predsjednici Slovenije i Sjeverne Makedonije Borut Pahor i Stevo Pendarovski, te brojni uspješni menadzeri i ambasadori, ali i Novak Djoković”, dodao je Umičević.

Inače, Evropska nezavisna agencija je i 2015. godine Umičeviću dodjelila Priznanje za životno djelo, a 2021. godine je bio dobitnik najviše evropske menadžerske nagrade: Jubilarna nagrada, zlatna plaketa za životno djelo za razvoj biznisa i sporta.

“Još jednom im se zahvaljujem, priznanja su mi dodatni vjetar u leđa i motiv za dalji rad”, istakao je Umičević, koji je nadaleko poznati humanista, čovjek velikog srca, ali i veoma uspješan privrednik, ugledni sportski radnik i odbornik u gradskoj skupštini. Da su sva ovogodišnja priznanja apsolutno zaslužena, govore desetine hiljada donacija u obući i novcu, najbolji poslovni rezultat Tvornice obuće “Bema” u istoriji poslovanja, vrhunski sportski rezultati Košarkaškog kluba invalida (KKI) “Vrbas”, na čijem je čelu, ali i drugih sportskih kolektiva  u kojima daje svoj doprinos. Sve u svemu, vrhunski rezultati su iza jednog velikog čovjeka, Marinka Umičevića.

(N.Sp.)

 

 

Ostavite komentar