Čifsi odbranili titulu – treći Superboul u pet godina (VIDEO)

0
30
Kanzas Siti čifsi su odbranili NFL titulu nakon pobjede nad San Fransisko fortinajnersima 25:22 u produžetku, osvojivši treći Superboul u posljednjih pet godina.

Fortinajnersi su ušli kao blagi favoriti, ali su Čifsi preokrenuli meč, izjednačivši na 19:19. Patrik Mahoms je zatim predvodio tim do tačdauna u produžetku, osiguravši titulu za Kanzas i potvrdio ih kao prvu NFL dinastiju od Nju Ingland patriotsa.

Mahoms, sa samo 28 godina, postao je šesti kvoterbek u istoriji NFL-a sa tri ili više osvojenih Superboula, dok je trener Endi Rid postao peti trener sa istim brojem titula.

Iako je meč bio zasićen odbranama, Mahoms je ostao ključni igrač, vodeći Čifse do izjednačenja i konačne pobjede. Ova titula Čifsa označava prvi uzastopni trijumf od Patriotsa iz 2003. i 2004. godine.

Čifsi su tako nastavili uspješan niz, dok su Fortinajnersi doživjeli još jedan bolan poraz. Ovo je bio drugi Superboul koji je otišao u produžetak, a prvi od 2016. godine kada su Patriotsi napravili istorijski povratak. Fortinajnersi su ostali petostruki osvajači Superboula, ali su izgubili tri puta od posljednjeg naslova 1995. godine.

Ostavite komentar