Ćirilica i na Univerzitetu Crne Gore

0
115

Prihvaćena je inicijativa Srpskog nacionalnog savjeta Univerziteta Crne Gore za postavljanje tabli na ćiriličnom pismu na zgradi Rektorata ove Univerziteta i na svim univerzitetskim jedinicama.

Srpski nacionalni savjet Crne Gore uputio je zahtjev rektoru Vladimiru Božoviću i predsjedniku Upravnog odbora Univerziteta Crne Gore Rajki Glušici za postavljanje ćiriličnih tabli na univerzitetskim jedinicima.

U odgovoru Univerziteta Crne Gore, koji je potpisao rektor Vladimir Božović, navedeno je da ovaj zahtjev smatraju opravdanim, u skladu sa Ustavom Crne Gore.

– Međutim, imajući u vidu da u okviru Univerziteta postoje 24 organizacione jedinice i da je za realizaciju inicijative potrebno vrijeme, angažovanje ljudskih i materijalnih resursa, obavještavamo Vas da ćemo u najkraćem roku pristupiti realizaciji zahtjeva – dodaju iz Univerziteta.

Iz Srpskog nacionalnog savjeta poručili su da će nastaviti ovu aktivnost i prema svim drugim državnim institucijama koje su iz nehata ili namjere izostavile u svojim nazivima ćirilično pismo koje je Ustavom normirano kao ravnopravno.

Ostavite komentar