Crnomorska flota izvela udar na kopnene objekte ukrajinske vojske

0
48

Specijalna operacija ruske vojske u Ukrajini, 832. dan. Nastavljaju se borbe u Hersonskoj, Harkovskoj oblasti. Kod Časovog Jara ruske snage uniuštile su ukrajinsku jedinicu. Belgorodska oblast je ponovo bila na udaru ukrajinskih dronova ali je PVO efikasno dejstvovala.

Ruske snage izvele su napad na vojni objekat Nacionalne garde Ukrajine u Dnjepropetrovsku, na skladište ili vozni park, rekao je za Sputnjik koordinator nikolajevskih ilegalaca Sergej Lebedev.
Ukrajinska vojska i SBU blokirale su nekoliko kvartova.

Iznad Belgorodske oblasti uništen je ukrajinski dron, saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo odbrane.

Ukrajinske snage su jutros ispalile 15 projektila kalibra 155 milimetara na Donjeck.

Kopneni bespilotni robotizovani kompleks “Ljaguška” prvi put je primenjen u okviru SVO u zoni pod kontrolom grupe “Centar”, rekli su za Sputnjik u ruskom Ministarstvu odbrane.

U Ukrajini deluje preko 90 stranih diverzantskih grupa, od toga 14 američkih, rekao je šef delegacije Rusije na pregovorima u Beču Konstantin Gavrilov u intervjuu za list “Izvestija”.
“Prema podacima koje imamo, a njih potvrđuje Pentagon u javnosti dostupnim materijalima, u Ukrajini deluju 92 diverzantske grupe, od toga 14 američkih. Odnosno, njihovi generali, oficiri, koji su poput plaćenika i instruktora, praktično planiraju terorističke operacije protiv naše zemlje. Ne samo da se bave primenom sistema kao što je ‘storm šedou’, nego i planiraju operacije”, rekao je Gavrilov.

Obalski raketni sistem „bastion“u sastavu Crnomorske flote izveo je udar na objekte ukrajinske vojske, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Ciljevi su uništeni, dodaje se u saopštenju.

Ostavite komentar