Čubrilović: Republika Srpska će ostati principijelna u svojim stavovima

0
46

Predsjednik Demosa Nedeljko Čubrilović poručio je da će Srpska ostati principijelna u stavovima da brani svoje sadašnje pozicije.

Čubrilović je rekao da je politika Republike Srpske u vezi s međunarodnom supervizijom u BiH vrlo jasna, te da su to i rekli iz EU – da se sa visokim predstavnikom i sa stranim sudijama u Ustavnom sudu ne može u EU.

– Oni sami sebe često negiraju i ne drže do svoje riječi. Republika Srpska će ostati principijelna u stavovima da brani sadašnje pozicije Srpske – izjavio je Čubrilović u Sokocu nakon razgovora s načelnikom ove opštine Milovanom Bjelicom i njegovim saradnicima.

Naglasio je da nisu ove pozicije stečene zaslugom sadašnjeg rukovodstva ili nekoliko rukovodstava unazad, nego su krvlju plaćene desetinama hiljada najodanijih i njajboljih građana Republike Srpske.

– Njima u zahvalnost, ne smijemo da se ponašamo neodgovorno i moramo da principijelno poštujemo okvire definisane Dejtonskim sporazumom. Mislim da će ta politika ostati bez obzira koja rukovodeća garnitura bude u Republici Srpskoj – naglasio je Čubrilović za Srnu, prenosi RTRS.

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je juče da se šef Delegacije EU u BiH Јohan Satler u razgovoru s njim saglasio da je nedopustivo da zemlja koja je na putu da bude članica EU ima neizabranog stranca koji može da interveniše u zakonodavstvo i da većina zemalja EU u suštini to ne podržava.

Iz Delegacije EU u BiH su danas saopštili da su opsežna međunarodna supervizija i upotreba izvršnih ovlaštenja nespojivi sa članstvom u EU.

Ostavite komentar