Cvijanović: Balkanski islamski ekstremisti – kontinuirana prijetnja za svijet

0
54

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović danas je pred Narodnom skupštinom Republike Srpske govoreći o bezbjednosti navela da kontinuiranu prijetnju svijetu predstavljaju balkanski islamski ekstremisti, te da važnu ulogu imaju oni koji se odnose na BiH.

Cvijanovićeva je, na posebnoj sjednici parlamenta o aktuelnoj bezbjednosnoj i političkoj situaciji u svijetu sa aspekta reperkusija na Republiku Srpsku, podsjetila da je nekada Alija Izetbegović svesrdno pozdravio dolazak nekoliko hiljada islamskih ekstremista, kao i milijardi dolara iz muslimanskih zemalja sa namjeromm širenja ekstremizma.

“Želim da naše nadležne institucije redovno dostavljaju informacije o bezbjednosnoj situaciji. Stranci ne dozvoljavaju da se razvije diskusija o ovome, iako u Federaciji BiH možemo vidjeti da postoje antisemitski pokreti i kakve se poruke šalju. Nekadašnji komandanti tzv. Armije BiH su nudili svoje usluge Hamasu i želimo znati šta se dešava”, rekla je Cvijanovićeva.

Cvijanovićeva očekuje da će poslanici u Narodnoj skupštini Srpske dati puni doprinos u raspravi o bezbjednosnoj i o političkoj situaciji.

U Narodnoj skupštini Republike Srpske u toku je posebna sjednica na kojoj poslanici razmatraju aktuelnu bezbjednosnu i političku situaciju u svijetu sa aspekta reperkusija na Republiku Srpsku.

Navedena tačka dnevnog reda prijedlog je predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika, predsjednika Narodne skupštine Srpske Nenada Stevandića, predsjednika Vlade Srpske Radovana Viškovića i srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović, koji prisustvuju sjednici.

Ostavite komentar