Cvijanović: Napad na Goganovića – posljedica političke i medijske hajke protiv Srpske

0
72

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović najoštrije je osudila napad na zamjenika ministra odbrane u Savjetu ministara Aleksandra Goganovića i istakla da je to još jedan pokazatelj mržnje i netrpeljivosti koja stanuje u Federaciji BiH.

– Ovakvi incidenti su postali dio mračne svakodnevnice u FBiH, u kojoj jedan dan napadaju povratnike, drugi dan pale i skidaju sa crkava srpske zastave, treći razbijaju izloge na pekarama, a četvrti dan napadaju predstavnike u zajedničkim institucijama”, izjavila je Cvijanović za Srnu upitana da prokomentariše napad na zamjenika ministra odbrane Goganovića u Sarajevu uz uzvike: “Živio beg Helez – smrt Srbinu Goganoviću”.

Cvijanović je navela da je ovaj napad, kao i brojni prethodni, direktna posljedica sarajevske političke i medijske hajke usmjerene protiv Republike Srpske i njenih institucija.

– Pozivati nadležne institucije u FBiH da reaguju na ovakve izlive mržnje prema Srbima, nažalost, postalo je besmisleno, jer upravo u njima sjede najveći generatori srbofobije. Umjesto da rade svoj posao, predstavnici nadležnih federalnih institucija svaki drugi dan prijete Srbima i Republici Srpskoj, stavljajući tako metu na čelo juče povratnicima, danas Goganoviću, a sutra ko zna kome –  istakla je srpski član Predsjedništva BiH.

Ostavite komentar