Cvijanović: Optužnica protiv Dodika i Lukića politički pripremljena

0
63

Srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović rekla je danas da je optužnica protiv predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika i vršioca dužnosti direktora Službenog glasnika Miloša Lukića politički pripremljena.

– Јasno je da je ovo politički pripremljena optužnica i da je teško da podnese pravnu ocjenu i da je činjenica da je ubačena u pravosuđe ne znači da je dobila pravno utemeljenje – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je naglasila da Kristijan Šmit nema pravo da donosi zakone i normira neko djelo krivičnim, jer je Ustav jasno propisao ko predlaže i donosi zakone.

– Ovo je politička ujdurma i potreba da se Dodik i Republika Srpska politički disciplinuju. Iza svega stoji namjera da se neko progoni jer je radio svoj posao i da mu se uskrati osnovno pravo zbog kojeg postoji – rekla je Cvijanovićeva.

Ona je rekla i da je pogođena komentarom sudije da su u sudnicu kao publika danas došle “budžetlije” za vrijeme radnog vremena, ističući da je pravosuđe budžetska kategorija i da ona kao član Predsjedništva BiH ima pravo da prisustvuje suđenju.

Ostavite komentar