Cvijanović: Sudeći po izbornim rezultatima, SNSD je politički gigant, a Konakovićeva stranka politički patuljak

0
129

Potpredsjednica SNSD-a Željka Cvijanović poručila je predsjedniku stranke “Narod i pravda” Elmedinu Konakoviću da uporedi izborne rezultate njegove partije i SNSD-a i sve će mu se samo reći, džaba demagogija.

– Ako je suditi po tim rezultatima, onda je njegova stranka politički patuljak, dok je SNSD politički gigant, pa je i politički mudrije uzdržati se od velikih riječi prepunih praznih kvalifikacija – istakla je Cvijanović.

Na pitanje da prokomentariše Konakovićevu izjavu u vezi s pismom koje su predstavnici Srpske uputili Evropskom parlamentu i američkom Kongresu i Senatu, u kojoj je naveo da je politika SNSD-a “samo halabuka, ni glave, ni repa”, Cvijanović je odgovorila da je Konaković propustio da primijeti da su institucije Republike Srpske donijele zaključak da ne održavaju kontakte sa ambasadorima i osobljem ambasada koji promovišu centralističku politiku u BiH suprotno Ustavu i koji vode svoje ostrašćene ratove sa demokratski izabranim predstavnicima, a koji se suprotstavljaju takvoj štetnoj antiustavnoj politici.

Cvijanović je rekla da, koliko se sjeća, pisanje pisama nije tretirano tim zaključcima i očito da Konakoviću smeta istina koja se prenosi tim putem jer misli da ima privilegiju da zajedno sa takvim ambasadorima plasira po svijetu lažnu sliku o odnosima u BiH.

– Usput da mu poručimo da i u Evropskom parlamentu i američkom Kongresu ima onih koji traže da im se objasni zašto je BiH u trajnoj krizi, pa su poslanici očito odlučili da ih sve o tome obavijeste – rekla je Cvijanović za Srnu, prenosi RTRS.

Ako je država zajednička, naglasila je Cvijanović, onda je i pravo svakoga da iznosi svoje stavove.

Ostavite komentar