Davos 2024: Veliki reset?

0
53

Više od 2800 učesnika prisustvovaće petodnevnom događaju koji počinje danas (ponedjeljak, 15. januara), uključujući više od 60 šefova država. Među najvišim političkim čelnicima, na Svjetskom ekonomskom forumu su francuski predsjednik Emanuel Makron, predsjednica Evropske komisije Ursula fon der Lajen i kineski premijer Li Kiang. Očekuje se će Forumu prisustvovati i novoizabrani argentinski predsjednik Havijer Milei.

SAD predstavlja državni sekretar Entoni Blinken, kojem će se pridružiti izraelski predsjednik Jicak Hercog i katarski premijer Mohammed Bin Abdulrahman te ukrajinski predsjednik Volodimir Zelenski.

Davos, maleni švicarski grad, postao je epicentar globalne politike i ekonomije. Elitna grupa svjetskih lidera, okuplja se na godišnjem sastanku Svjetskog ekonomskog foruma. Da li iza zatvorenih vrata, oni smišljaju zlokobne planove koji će oblikovati budućnost čovječanstva?

Svjetska elita uveliko je formirala Novi svjetski poredak.

Njihov cilj je uspostaviti potpunu kontrolu nad globalnom politikom, ekonomijom i društvom. Oni su moćni pojedinci iz različitih sektora – političara, bankara, tehnoloških magnata i medijskih vladara.

Prva faza njihovog plana je stvaranje globalne krize koja će izazvati nestabilnost i paniku među ljudima. Koriste svoju moć nad finansijskim sistemom kako bi izazvali ekonomsku krizu, privredni kolaps i pad vrijednosti valuta širom svijeta.

Druga faza uključuje stvaranje globalne pandemije. Moćnici su pronašli način da proizvedu smrtonosni virus i oslobode ga u vazduhu. Koriste se tehnologijom koju su razvili kako bi kontrolisali širenje virusa i manipulisali njegovim efektima.

Cilj im je smanjiti svjetsku populaciju i oslabiti ostatak svijeta kako bi lakše sve držali pod kontrolom.

Treća faza plana je uspostava tehnokratske vlade koja će se sastojati od ” vladara iz sjenke” i njihovih saveznika. Oni će koristiti naprednu tehnologiju nadzora, kao što su 5G mreže i vještačka inteligencija, kako bi pratili i kontrolisali svaki aspekt ljudskog života. Sloboda će biti samo iluzija, dok će ljudi živjeti u stalnom strahu od kazni i represije.

Posljednja faza je stvaranje globalne jedinstvene valute i ukidanje gotovine. To će omogućiti ” vladarima” potpunu kontrolu nad finansijskim sistemom i transakcijama. Svaka kupovina, svaki korak, svaka misao biće praćeni i nadzirani.

Davos 2024. predstavlja vrhunac moći i ambicije ” vladara iz sjenke”.

Afere ” Davos”

Na samitu neoliberalnih vođa u Davosu 1999. Bler je kritikovao Beograd, ne zbog njegovog postupanja sa Kosovom, već zbog neuspjeha da u potpunosti prihvati „ekonomske reforme”. U kampanji bombardovanja koja je uslijedila – mete su bile državne kompanije – a ne vojni objekti. Uništeno je samo 14 tenkova jugoslovenske vojske od strane NATO pakta, u poređenju sa bombardovanjem 372 industrijska centra, uključujući i fabriku automobila „Zastava”. Nijedna strana ili privatna fabrika nije bombardovana.

2018. godine Melania Trump nije se pojavila na Svjetskom ekonomskom forumu u Davosu iz političkih razloga. Prema špekulacijama, njezina odsutnost mogla bi biti rezultat neslaganja ili sukoba s organizatorima događaja ili drugim učesnicima, zbog različitih političkih gledišta ili nezadovoljstva političkom situacijom. Neki su tvrdili da je Melania Trump izbjegla Davos kako bi izbjegla moguće neugodnosti ili kontroverze i zbog optužbe za saučesništvo na tom događaju. Njena odsutnost bila je strategija za izbjegavanje potencijalno negativnih medijskih ili javnih reakcija. Što je u svakom slučaju jedna od potvrda da se nešto loše krčka iz zatvorenih vrata.

Klaus Schwab je nazvao pedofiliju “darom prirode” čovječanstvu. Dokument je bio predstavljen na prethodnom samitu u Davosu u kojem stoji da je pedofilija “pokušaj prirode da očisti zemlju i ‘”spasi čovječanstvo od same sebe”.

I brojne druge…

Da li je svijet na rubu propasti? Da li je vrijeme za konačno buđenje?

(vijesti365.com)

Ostavite komentar