Direktor Evrolige: Mislimo da još nije vrijeme da se liga proširi

0
31

Generalni direktor Evrolige Paulius Motiejunas govorio je za turski S sport o potencijalnom proširenju takmičenja za narednu sezonu i naveo da čelni ljudi najvaklitetnijeg košarkaškog takmičenja u Evropi smatraju da još uvijek nije vrijeme da se liga proširi.

Evropski mediji su prethodnih mjeseci izvještavali da će košarkaška Evroliga biti reformisana, odnosno da će se proširiti na veći broj klubova od trenutnih 18 koliko nastupaju u najkvalitetnijem evropskom takmičenju.

Generalni direktor Evrolige, Paulius Motiejunas istakao je u razgovoru za turski S sport da organizacija kojom rukovodi nema planove za proširenje takmičenja.

– Trenutno ne razmišljamo o prošenju za sljedeću sezonu. London i Pariz su velika tržišta, govorili smo o tome da je odlična prilika da Evroliga bude prisutna tu, ali mislimo da još uvek nije vrijeme za takvu stvar – naveo je Motiejunas.

London lajonsi ili Pariz mogli bi već sljedeće sezone da postanu deo Evrolige, ukoliko neko od pomenutih timova osvoji Evrokup.

Pariz nakon četiri odigrana kola u Evrokupu zauzima prvo mjesto u Grupi A, bez poraza, a London je na trećoj poziciji sa skorom od jednog poraza i tri trijumfa.

– Srećan sam što oba grada imaju timove u Evrokupu i to je prvi korak za igranje u Evroligi. Mediji navode da će Pariz biti vlasnik “vajld karte” za Evroligu sljedeće sezone – to nije tačno. Ako osvoje Evrokup, očigledno mogu da budu u Evroligi. U ovom trenutku, to su lažne informacije. Analiziramo tržište, gledamo kako igraju i podržavamo ih da igraju u Evrokupu, kao i sve ostale timove. Volimo ovo takmičenje, ali razgovori o “vajld karti” nisu tačni – rekao je Motiejunas.

Direktor Evrolige je rekao da se vode razgovari sa Dubaijem, ali da se ni u ovom slučaju ne očekuju promjene, posebno je naglasio da čak i ako dođe do proširenja lige u jednom momentu, promjene sistema takmičenja neće biti.

– Istina je da smo u razgovorima sa Dubaijem. U toku je pregovarački proces, sve to traje. To je takođe interesantno tržište za nas. Analiziramo ga. Spremni smo da napravimo prezentaciju za sve naše klubove kada se završe ti pregovori. Onda ćemo zajednički odlučiti. Očigledno da je Bliski istok tržište ka kom gleda i NBA liga, fudbal, svi sportovi gledaju na to tržište. Evroliga nije izuzetak. Iduće sezone proširenja nema, ali ako ga jednom bude, format nećemo menjati. Ključ uspjeha leži u sistemu, tako da ne planiramo da ga mijenjamo – konstatovao je direktor Evrolige Paulius Motiejunas.

Ostavite komentar