Đajić: Tim ljekara UKC-a čeka odobrenje da pregleda Mladića

0
75

Iz Haga bi u narednih 10 dana trebalo da stigne odgovor na molbu da odobre timu ljekara Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske da pregleda generala Ratka Mladića, izjavio je Srni generalni direktor UKC-a Vlado Đajić.

-Ljekarski tim je spreman da krene u Hag čim stigne odobrenje. U njemu su kardiolog, psihijatrijski forenzičar, načelnik neurologije i ja – rekao je Đajić i dodao da će on snositi sve troškove avionskih karata i smještaja ljekarskog tima u Hagu.

Đajić je naveo da ljekari UKC-a već imaju iskustva kada je riječ o posjetama i pregledima, podsjetivši da je isto učinjeno i u slučaju Stojana Župljanina i Miće Stanišića.-Nakon naše posjete njihovo zdravstveno stanje se popravilo, jer smo im promijenili terapije – rekao je Đajić.

Naglasio je da ljekarski tim UKC-a želi da pregleda generala Mladića i njegovu dokumentaciju i da pruži doprinos njegovom boljem tretmanu u liječenju, da odredi koje lijekove treba da koristi i gdje treba da se liječi.

-Drago mi je da su nakon našeg zahtjeva već uradili neku intervenciju i ugradili pejsmejker generalu Mladiću – rekao je Đajić.

Generalov sin Darko Mladić rekao je ranije Srni da porodica čeka da im saopšte datum te posjete za četiri ljekara iz Kliničkog centra Banjaluka.

-Mi smo podneli svu dokumentaciju, čekamo da nam daju datum kada mogu da dođu. To su četiri lekara iz Banjaluke. Idu neurolog, kardiolog, pulmolog i još jedan lekar – dodao je Darko Mladić.

Bivši komandant Vojske Republike Srpske služi u haškom pritvoru kaznu doživotnog zatvora.

Ostavite komentar