Đoko Ekvator prijavljen za novu prevaru: Naplatio stan, koji nije sagrađen!

0
117

Protiv Đorđa Đoke Davidovića, direktora firme ”Еkvator”, policija je danas podnijela novu prijavu tužilaštvu zbog sumnje da je prevarom pribavio korist u iznosu od 174.720 maraka!

U PU Banjaluka navode da izvještaj podnesen zbog sumnje da je počinjeno krivično djelo prevare.

”Đ.D. se sumnjiči da je kao direktor i odgovorno lice preduzeća iz Banjaluke, navedeno krivično djelo počinilo u vrmenskom periodu od 25. decembra 2018. do 15. marta 2023. godine, čime je pribavilo protivpravnu imovinsku korist u iznosu od 174.720 KM”, saopštila je policija.

Kako saznaje ATV prijava se odnosi na jedan stan i dva parking mjesta u ulici Veljka Mlađenovića u banjalučkom naselju Novi Borik koje je Davidović prodao oštećenom. Sve je uredno naplaćeno, ali kupac nikada nije uselio u stan, niti je gradnja zgrade završena. U međuvremenu zaključili su i poravnanje po kojem je Davidović bio dužan da mu isplaćeni novac vrati do 15. marta 2023. godine, ali to nije učinio do današnjeg danas.

Prošle sedmice protiv Davidovića i ”Еkvatora” podnesena je prijava zbog sumnje da su počinili 20 krivičnih djela kojima su pribavili korist u iznosu od 8,2 miliona maraka. Prijava se odnosi na poslovanje sa gradom Banjaluka i Toplanom, ali i na nekretnine u Novom Boriku, gdje je čak utvrđeno da su iste nekretnine po dva ili više puta prodavane različitim kupcima.

Ostavite komentar