Đoković: Dokle god sam favorit i pobjeđujem mlađe momke neću misliti na penziju

0
48

Pred nastup na Mastersu u Parizu, Novak Đoković još jednom rekao da se osjeća odlično i da ne razmišlja o penziji. Najbolji svjetski teniser naglasio da želi uspjeh sa reprezentacijom Srbije u Dejvis kupu, ali i na Olimpijskim igrama sljedeće godine.

Novak Đoković je ušao u 37. godinu, ali i dalje je najbolji teniser na svijetu. Pred početak Mastersa u Parizu, Novak je rekao da i dalje ne razmišlja o penziji.

– Zahvalan sam što sam u poziciji u kojoj sam trenutno. I dalje se osjećam mlado kada je riječ o mom tijelu. Osvojio sam tri od četiri gren slema i dokle god sam favorit na turnirima neću razmišljati o povlačenju – poručio je najbolji teniser sveta Novak Đoković uoči starta Mastersa u Parizu.

On ističe da gledajući istoriju, neki teniseri su smatrali da je najbolje povući se kad si na vrhu, a da su se drugi penzionisali kada su shvatili da ne mogu više da osvajaju najveće turnire i da gube od mlađih momaka.

– Јa više pripadam drugoj grupi, dokle god sam glavni kandidat za osvajanje slemova i najvećih turnira u ovo sportu, neću ga napustiti. Naravno, pod uslovom da se ne desi nešto drugo što će dovesti do gubitka motivacije. To trenutno nije slučaj – istakao je Đoković na konferenciji za medije.

On je ponovio da mu je velika motivacija zlato na Olimpijskim igrama jer ima samo bronzu iz Pekinga 2008. godine.

– Sljedeće godine su Olimpijske igre. Zaista želim da ostvarim dobar rezultat na njima, da predstavljam svoju zemlju. Dejvis kup je takođe nešto što me inspiriše – zaključio je Đoković.

Ostavite komentar