Đoković: Predstavljati svoju državu na Olimpijskim igrama čast i privilegija

0
53

Najbolji svjetski teniser Novak Đoković rekao je da je čast i privilegija predstavljati svoju državu na Olimpijskim igrama i dodao da će pokušati da bude najbolji što može na Igrama u Parizu, od 26. jula do 11. avgusta.

– Predstavljati svoju državu na Olimpijskim igrama je čast i privilegija. Olimpijske igre su nešto posebno, i samo biti u tom selu, čini vas da se osjećate posebno inspirisanim i ponosnim – rekao je Đoković za sajt Svetske teniske federacije (ITF).

Đoković nema zlatnu medalju sa Olimpijskih igara, a najveći uspjeh ostvario je 2008. u Pekingu kad je osvojio bronzu.

– Osvojio sam bronzanu medalju, bilo je to dosta davno. Ipak, naučiću iz prethodnih iskustava i pokušati da održim rutinu kako bih bio u stanju da odigram najbolje što mogu. Imao sam najveću moguću čast da nosim srpsku zastavu. Nisam imao to iskustvo sa ceremonije otvaranja Igara još od Londona 2012 – dodao je on.

Đoković je istakao da se nada da će imati prilike da to opet ponovi i da uživa u iskustvu Olimpijskih igara, jer, kako kaže, one su posebne.

– Predstavljati svoju zemlju je velika čast i biti dio najstarijeg sportskog takmičenja, to se ne može porediti ni sa čim u mojoj teniskoj karijeri – zaključio je Đoković.

Najbolji teniser planete za sad je jedan od 85 članova srpske ekipe za Pariz.

Ostavite komentar