Do sada 46 puta dao krv: “Bema” nagradila svog vrijednog radnika za humanost

0
159

Članovi Aktiva dobrovoljnih davaoca krvi Tvornice obuće „Bema“ Banjaluka prijatno su iznenadili i obradovali jednog od svojih kolega, Dragomira Zubovića, kojem je uručen novi mobilni telefon i 300 KM.

Naime, Zubović je dobrovoljni davalac krvi od kada radi u „Bemi“, a za to vrijeme ovaj humani čovjek je krv dao 46 puta.

“Zato mu je na inicijativu tehničkog direktora “Beme” Marinka Umičevića, koji je takođe veliki humanista, poklonjen telefon koji mu je bio neophodan, kao znak pažnje našem humanom radniku koji već 16 godina na ovaj način pomaže drugima”, rekla je Milena Ritan, predsjednica Aktiva dobrovoljnih davalaca krvi i socijalni radnik Tvornice obuće “ Bema” Banjaluka.

Prema njenim riječima, ovo je još jedan dokaz koliko “Bema“ misli na svoje radnike, a pogotovo o dobrovoljnim davaocima krvi.

“Naš kolega Dragomir Zubović je radnik koji je najviše puta dobrovoljno davao krv i uz dobru volju i pomoć našeg tehničkog direktora gospodina Marinka Umičevića koji je prepoznao njegovu humanost, danas smo mu poklonili novi telefon koji je mali znak pažnje, bio mu je neophodan i on to zaslužuje”, rekla je Ritan.

Inače, Savez društava dobrovoljnih davalaca krvi RS je višestrukom davaocu krvi koji je uvijek spreman da pomogne odobrio i uručio novčana sredstva, a Dragomir se zahvaljuje na ovom gestu i skromno poručuje da je prijatno iznenađen i da će nastaviti da daruje krv.

“Nisam se nadao. Zahvaljujem se tehničkom direktoru gospodinu Marinuku Umičeviću predsjednici Aktiva Mileni Ritan, ali i svim mojim kolegama koji su znali da mi je potreban novim telefon i željeli da me na ovaj način obraduju. Znači mi njihova pažnja, a ja ću nastaviti da dajem krv koliko god budem mogao, poručuje Zubović.

Tvornica obuće “Bema” Banjaluka, na čijem je čelu uspješni privrednik i veliki humanista Marinko Umičević, nadaleko je poznata kao društveno odgovorna firma koja je posebno ponosna na svoj Aktiv dobrovoljnih davalac krvi koji je osnovan 2021. godine i svakim danom broji sve više članova, a većinu članova čine žene.

(N.Sp.)

 

Ostavite komentar