Dodik: Amerikanci u BiH ruše demokratiju, a ne Republika Srpska

0
47

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je danas da Amerikanci u BiH ruše demokratiju podržavajući lažnog visokog predstavnika i bošnjački koncept uređenja.

Komentarišući današnju izjavu iz Delegacije EU u BiH, Dodik je rekao da je pokazano licemjerje i nedosljednost, jer je prije samo nekoliko dana rečeno da je neprihvatljivo nametanje zakone. On je rekao da je licemjernije od tog samo ponašanje Amerikanaca u BiH i da su oni ti koji ruše demokratiju, a nikako Republika Srpska.

– Mi odlazimo na Skupštinu sa izabranim predstavnicima, a oni podržavaju onog ko je lažan, ko nije imenovan u SB UN i izabran od strane potpisnica Aneksa 10 i onda oni kažu da je to demokratski proces, a ovo što mi činimo kroz Skupštinu rušenje demokratije – naveo je on.

Dodik je rekao da američka Ambasada i ambasador Majkl Marfi nisu Amerika i da će doći neki novi ljudi koji se neće tako ponašati.

– Marfi je dio strukture koji podržava bošnjački koncept – skrajnuti Republiku Srpsku, smanjiti joj snagu, učiniti je nesposobnom, kriminalizovati rukovodstvo, uvesti sankcije i učiniti sve da se to ostvari i napravi koncept koji oni žele – unitarna BiH sa centrom odlučivanja u Sarajevu u kojoj će Srbi rijetko kad odlučivati – istakao je Dodik, poručivši da se Republika Srpska tome mora suprotstaviti.

Dodik je istakao da Republika Srpska ima snagu koja je nesumnjiva, jer sve ove godine preživljavala stalne napade, ali će opstati.

Dodik je naglasio da je u SAD više od 500 političara izgradilo karijere na lažnoj priči o BiH i da se sada pojavljuju.

– Mi smo daleko manje probleme imali dok je predsjednik bio /Donald/ Tramp pa čak i /DŽordž/ Buš – rekao je Dodik i dodao da će se odnos prema Republici Srpskoj promijeniti kada se promijeni politika u Americi.

Ostavite komentar