Dodik: ANURS bila i ostala ogranak znanja, umjetnosti i kulture

0
101

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik čestitao je predsjedniku Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske Rajku Kuzmanoviću 30 godina uspješnog rada i postojanja Akademije, koja je od osnivanja bila i ostala ogranak znanja, umjetnosti i kulture, temeljena na dubokim istorijskim korijenima i tradiciji.

Dodik je rekao da mu je zadovoljstvo da Kuzmanoviću lično, akademicima, saradnicima i zaposlenima Akademije najiskrenije čestita 30 godina uspješnog rada i postojanja, saopšteno je iz Kabineta predsjednika Srpske.

“Danas obilježavamo treću deceniju rada Akademije nauka i umjetnosti Republike Srpske, tri decenije u kojima smo svjedoci naučnih dostignuća, kulturnog bogatstva i najviših oblika stvaralačke snage”, naveo je Dodik u čestitki.

On je napomenuo da se danas, kada se obilježava 30 godina postojanja Akademije, ne smije zaboraviti da je zadatak cijelog društva da nastavi da obogaćuje i čuva kulturnu i naučnu baštinu i da je prenese budućim generacijama.

“Uvjeren sam da ćete i u narednim decenijama sa još većim uspjehom raditi na razvoju i afirmaciji ove naučne ustanove, a samim tim da, vašim znanjem i iskustvom, doprinosite ukupnom napretku i razvoju Republike Srpske”, naveo je Dodik.

On je Kuzmanoviću zaavalio na trudu i posvećenosti i na svemu što čini za razvoj nauke i umjetnosti u Republici Srpskoj.

Akademija nauka i umjetnosti Republike Srpske obilježava tri decenije od osnivanja, te je tim povodom predviđeno održavanje više manifestacija, među kojima današnja svečana akademija u Kulturnom centru Banski dvor u Banjaluci.

Ostavite komentar