Dodik: Bećirović će zauvijek ostati zarobljen u tamnom vilajetu

0
57

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je Srni da mu je veoma drago i djeluje optimistično da je Denis Bećirović rekao da će se zalagati za civilizacijske vrijednosti, istinu i pravdu, zasnovanu na činjenicama i argumentima.

“To je veliki napredak za njega ako zaista misli da postane ozbiljan političar. Prijatno sam iznenađen, jer je očito nešto i naučio od predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, iako ga stalno kritikuje, ali vidim da sada ponavlja njegove riječi o poštivanju međunarodnog prava”, rekao je Dodik.

Na pitanje Srne da prokomentarše izjavu Bećirovića da je Vučić, kako kaže, učesnik u “opsadi Sarajeva” i da “on ne može nikome držati lekcije”, Dodik je rekao da je predsjednik Vučić bio u pravu kada je rekao da je Bećirović falsifikator, jer evo sam dokazuje da ponovo falsifikuje činjenice – Vučić nije ni mogao učestvovati u opsadi, kad je Sarajevo tokom građanskog rata bio podijeljen grad.

“Samo u jednoj izjavi sam sebe pobija. Prvo kaže zalagaće se za istinu zasnovanu na argumentima, a onda izmišlja i laže. To dovoljno govori da je riječ o podvojenoj ličnosti”, naglasio je Dodik.

Dodik je ocijenio da se Bećiroviću očigledno dopalo što je pominjanjem Vučića skrenuo na sebe pažnju i zadobio publicitet kod svojih istomišljenika, pa sada pokušava još više da fascinira svoje malobrojno biračko tijelo zarad sticanja kojeg političkog poena.

“Bećirović nastavlja sa skupljanjem jeftinih političkih poena šireći mržnju među narodima u BiH i pokušavajući da naruši odnose sa Srbijom. NJegova populistička retorika samo će doprinijeti daljem rastu političkog rejtinga Aleksandra Vučića, dok će on zauvijek biti zarobljen u tamnom vilajetu i ostati provincijski političar u pokušaju”, konstatovao je Dodik.

Ostavite komentar