Dodik: Cilj svih napada na Srpsku je imovina

0
120

Cilj svih napada iz Sarajeva na Republiku Srpsku je imovina, rekao je predsjednik Srpske Milorad Dodik tokom posebne sjednice Narodne skupštine Srpske.

Istakao je da se nalazimo u složenom trenutku.

– Opšti napad na Republiku Srpsku udruženih bošnjačkih politika, potpomognutih ambasadama SAD i Velike Britanije imaju za namjeru da razvlaste Srpsku i da završe ono što su počeli 90-ih godina prošlog vijeka – naveo je Dodik.

Kaže da ako ovaj napad uspije, onda više nema Srpske.

– Uspjeli su da nam nametnu teme da se mi bavimo sami sobom. Ukoliko uspije ovaj napad, koji za cilj ima otimanje imovine, i to se više ne krije, to je kraj Republike Srpske – jasan je Dodik.

Pozvao je poslanike da u što većem broju i bez oklijevanja podrže veto srpskog člana Predsjedništva BiH Željke Cvijanović.

– Rukovodstvo Srpske je uložilo ogromne napore da očuva stabilnost u Srpskoj – rekao je Dodik.

Dodik je rekaо da BiH treba da dobije status pregovarača za ulazak u EU.

– Јedan od promotera je i hrvatski predsjednik Zoran Milanović, ali sigurno je da će se pregovarački status dati Ukrajini. I to je veliki problem, jer Ukrajina nema zaokruženu teritoriju, vodi se rat već dvije godine, a ne daje BiH koja sve vrijeme pokazuje stabilnost, progutavši “žabe” u sva tri naroda, i bićemo odbačeni – kaže Dodik.

POZVAO NA SRPSKO JEDINSTVO

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik ukazao je danas u Narodnoj skupštini na važnost srpskog jedinstva u ovom trenutku jer Srpska ne može da preživi zaključak članova Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Željka Komšića, zbog čega je važno da bude odbačen.

Dodik je ukazao na potrebu da se brzo i efikasno djeluje da bi se pokazalo srpsko jedinstvo tako što će biti odbačen zaključak članova Predsjedništva BiH Denisa Bećirovića i Željka Komšića na koje je srpski član uložila veto.

“Republika Srpska ne može da preživi ovaj zaključak Predsjedništva BiH, zbog čega je važno da se donese brza i snažna odluka parlamenta Republike Srpske”, istakao je Dodik u obraćanju poslanicima na posebnoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.

Dodik je rekao da samo naivni mogu vjerovati da će se američka politika protiv Republike srpske promijeniti, ističući da taj ne zna šta je politika.

“Potrebno nam je jedinstvo da brzo djelujemo na način da parlament Republike Srpske dvotrećinskom većinom podrži veto srpskog člana Predsjedništva BiH”, istakao je Dodik.

On je istakao da srpski narod ne zaslužuje kukavice i da će potpisati svaki zakon koji donese parlament Republike Srpske taman ga ponovo procesuirali.

Dodik je upitao da li Narodna skupština može da preživi odgovornost za nestanak Republike Srpske bio Milorad Dodik predsjednik ili neko drugi, ako predsjednika Republike na taj način maltretiraju.

Predsjednik Srpske je pozvao opoziciju da pričom o parkingu u Banjaluci ne omalovažavaju temu današnje posebne sjednice Narodne skupštine Republike Srpske.

Replicirajući poslaniku Liste za pravu i red Nebojši Vukanoviću, Dodik je rekao da na današnjoj posebnoj sjednici koja je važna za Srpsku ne treba da se raspravlja o parkingu u Banjaluci već da to pitanje treba razmatrati na nekoj od vanrednih sjednica parlamenta.

Ostavite komentar