Dodik: Činjenica da postoje oni koji obilježavaju tzv. Armiju BiH govori zašto je BiH nemoguća

0
60

Tzv. Armija RBiH je bila zločinačka organizacija i činjenica da postoje oni koji obilježavaju tako nešto govori zašto je BiH nemoguća, istakao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Bošnjački zlatni ljiljan javio se prvi da govori o unitarnoj BiH za koju su se borili i da poziva na neki oprez, ali jasno je i da muslimani žele da ožive tu vrstu priče koja ruši Dejtonski sporazum i samo postojanje BiH dovodi u pitanje. BiH je najveća laž i prevara koju su stranci osmislili da nas vječno zarobe u uslovima u kojima je nemoguće funkcionisati – naveo je Dodik, reaugujući na čestitku zamjenika predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Denisa Zvizdića povodom Dana takozvane Armije BiH – 15. aprila u kojoj je naveo da je “Armija BiH jedina legalna i legitimna vojna sila države Republike BiH”.

Istakao je da je BiH osuđena na raspad i samo njeno postojanje destabilizuje region, jer u uslovima u kojima jedna strana – bošnjačka, stalno pokušava da prevari Srbe i Hrvate je nemoguće opstati.

– Bošnjaci su prihvatili da posredstvom stranaca promijene politički sistem u BiH i nametnu rješenja, jer očekuju da će tako u nekom dužem roku obezbijediti potpunu dominaciju i poništiti prava i Srba i Hrvata koja su zagarantovana Dejtonom.
U Federaciji svaki dan neko maše ratnim zastavama, a ljudi koji su imali značajnu ulogu u tzv. Armiji RBiH i čije je učešće u ratu trebalo da bude predmet istražnih radnji, sjede u najvažnijim institucijama. Zločini koji su počinjeni prema srpskom narodu su bez sudskog epiloga i to nije ni čudo kada znamo da isti oni koji su bili dio te zločinačke organizacije danas presuđuju samo Srbima – ističe Dodik.

Navodi, da je realnost koju živimo u BiH, koju nam destruktivni dio Zapada nameće i koju ne prihvatamo.

I onda kažu da treba da živimo zajedno, dok oni svjesno, javno, ali i tajno, rade sve protiv Srpske.
Ne možemo živjeti s njima jer je to nemoguće. Učinili su sve da sruše svaku mogućnost za dogovor i za to su dobili podršku stranaca. Svako malo američki ambasador iskače i prijeti. Ohrabruju Bošnjake da se povlače iz dogovora i rješenja koja su zasnovana na Ustavu i Dejtonskom sporazumu – napominje Dodik.

Dodik ističe da su zahvaljujući Amerikancima, Bošnjaci u potpunosti privatizovali sve institucije, obesmislili zakone i sahranili i pravo i pravdu.

– U neustavnom sudu sjede američki poslušnici koji su bili pripadnici Armije i to dovoljno govori o kakvim institucijama je riječ i s kojim ciljem su osnovane. Neko treba da drži predavanje Srbima, dok takva lica bez ikakvog kredibiliteta treba da donose kvazipravne odluke – zaključuje Dodik.

Ostavite komentar