Dodik: Deklaracija istorijski važan dokument

0
65

Dokument o deklaraciji možemo da tretiramo kao istorijski važnim, rekao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik tokom Skupštine na kojoj se raspravlja o Deklaraciji o zaštiti nacionalnih i političkih prava i zajedničkoj budućnosti srpskog naroda usvojenoj na Svesrpskom saboru.

Usvajanje ove deklaracije ima za cilj da na veći operativni nivo stavimo sva važna pitanja koja se nalaze u zaključcima, uključujući državne i nacionalne institute – istakao je Dodik.

On se zahvalio predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću na istrajnosti da zajedno se radi u dobroj atmosferi.

– Deklaracija je donesena u euforiji odobravanja, i zato je nama ovdje lako da to usvojimo bez ikakvih odlaganja – istakao je Dodik.

On je podsjetio da Oni koji su osporavali deklaraciju, bili dio srpskog naroda, ili van njega, nisu imali nikakvu podršku.

– Nastavićemo da obilježavamo dan nastanka Republike Srpske 9. januar, a uvodi se Dan državnosti Srbije i Republike Srpske Sretenje 15. februara, i to je sasvim prirodno da zajednički slavimo taj datum – poručio je Dodik.

Ponovio je važnost zajedničke saradnje sa Srbijom.

– Najvažnije pitanje Srbije danas su Kosovo i Metohija, ali najvažnije nacionalno pitanje Srbije jeste Republika Srpska, jer u njoj živi najviše Srba van granica Srbije – naglasio je Dodik.

Ostavite komentar