Dodik: Dođe li u Srpsku, Šmit će biti uhapšen i deportovan

0
75

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da Kristijan Šmit nije visoki predstavnik i da on ne smije da dođe u Srpsku jer će biti uhapšen i deportovan.

On je naveo da Šmita ne prate policajci UN, nego ga prate Nijemci, i oni su u jednoj bespravnoj situaciji, ali imaju podrška Britanija i SAD i pokušavaju da nametnu neka rješenja.

Prema njegovim riječima, tehnički detalji oko Izbornog zakona BiH nisu sporni, ali su sporne stvari koje se odnose na Centralnu izbornu komisiju.

Dodik je naveo da te izmjene, koje Šmit želi da nametne, obiluju nepravilnostima i kao takve su neprihvatljive.

– On je napisao CIK-u da imenuje predsjednike biračkih odbora u cijeloj BiH, a problem je jer je BiH visoko decentralizovana – rekao je Dodik za Televiziju Prva.

Dodik je istakao da je u Sarajevu glavna priča ko će “udariti” na Dodika, kako bi bio glavna faca, ali da su svi oni koji su to činili bivši, a da je on još uvijek tu.

On je naveo da živi za to kada će propasti BiH koja je propala zemlja koja opstaje na strahu i na nasilju.

Dodik je istakao da se sve čini da se razgradi Srpska, da se zovu direktore banaka, prijeti sankcijama, ocjenjujući da je to podmukla priča svojstvena Amerikancima koji izvršioce traže među domaćim izdajnicima.

Predsjednik Srpske poručio je da on zastupa političke interese svog naroda i da će nastaviti da to čini, te ponovio da razgradnja Republike Srpske traje od momenta potpisivanj Dejtonskog sporazuma.

Srna

Ostavite komentar