Dodik: Ukoliko rezolucija bude usvojena, slijedi miran razlaz

0
70

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je, ukoliko bude usvojena nova rezolucija o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN, onda jedino moguć miran razlaz u BiH.

“Ukoliko se to nešto usvoji onda je jedino moguće da se mi mirno raziđemo u BiH”, rekao je Dodik novinarima u Mostaru.

On je poručio da nakon pokretanja ove priče u UN treba očuvati mir.

“Ne želimo da živimo sa narodom koji pokušava da Srbima stavi tako sramne etikete koje uopšte ne zaslužuje. Prvo, genocid se nije desio! Da se desio ne bi stalno toliko forsirali tu priču o nama”, rekao je Dodik i istakao da je očigledno cilj svega da se napravi mit o Srebrenici, a ona to nije.

On je istakao da se priča o Srebrenici, u kojoj još uvijek nije dokazano da je više od 4.000 stradalih, a niko ne spominje Srbe koji su pobijeni.

“Više Srba je pobijeno u Sarajevu, nego što je stradalih u Srebrenici”, poručio je Dodik.

Bošnjački dio misije BiH pri UN jednostrano je, bez odluke Predsjedništa BiH, uz sponzorstvo dijela zapadnih zemalja, pokrenuo inicijativu za usvajanje nove rezolucije o Srebrenici u Generalnoj skupštini UN. Prethodno je prije devet godina Rusija stavila veto u Savjetu bezbjednosti UN na britansku rezoluciju o Srebrenici.

Nezavisna međunarodna komisija za istraživanje stradanja svih naroda u srebreničkoj regiji od 1992. do 1995. godine zaključila je da se u Srebrenici nije dogodio ni pojedinačni zločin genocida, niti genocid uopšte. Komisija od 10 svjetskih eksperata zaključila je da Srbi nikada nisu imali takav plan ni u Srebrenici, niti na bilo kom drugom mjestu. /kraj/sđp/sb/foto

Ostavite komentar