Dodik: Hoćemo Ustavom predviđenu BiH, protivustavnu nećemo

0
57

U posljednjih nekoliko godina gledamo pravu invaziju američkih predstavnika u BiH, koji nam pokušavaju objasniti kako treba da živimo i funkcionišemo, jer, eto, oni to znaju bolje od nas, prokomentarisao je predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik.

– Na svim sastancima u punom kapacitetu pozicije na kojoj sam se nalazio, uvijek sam predstavljao i branio interes srpskog naroda, ali i nastojao da iznesem stav Republike Srpske da želi da očuva dejtonsku BiH, koja je jedina prihvatljiva za nas. Godinama slušamo iste optužbe, koje su besmislene i nemaju nikakvu svrhu osim da se bošnjačkoj strani obezbijedi bolja pozicija i dominacija nad druga dva konstitutivna naroda – navodi Dodik.

On dodaje da je Republika Srpska uvijek za dijalog sa svim stranama, ali i da nismo, ni naivni, ni ludi da ne vidimo šta stoji iza optužbi na račun Srpske.

– Kad god su Amerikanci tu, ispostavi se da se nešto bitno za njih dešava. Sad treba da vjerujemo da je njima veći problem Srpska, nego američki gas koji žele u Federaciji. Svrhu svoje posjete najavili su već ranije i to pismom ministru spoljnih poslova, a sada svi treba da se pretvaramo da nismo pročitali sadržaj tog pisma i da će ta dobra Amerika doći i naučiti nas zajedništvu i jedinstvu. Da slušamo iste priče o očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta od onih koji suverenost BiH ugrožavaju svojim svakodnevnim napadima na Dejtonski sporazum – napominje Dodik.

Dodik ističe da ne postoji nikakva secesionistička retorika.

– Mi želimo da očuvamo Dejton, a oni iz čijeg pera je izašao ga ruše. Ne postoji nikakva secesionistička retorika iako se svim silama nastoji održati ta laž. Republika Srpska se odlučno bori da očuva Dejtonski sporazum i to je jedina istina. Ponovo kažemo – hoćemo Ustavom predviđenu BiH, vanustavnu, protivustavnu nećemo – zaključuje Dodik.

Ostavite komentar