Dodik i Vučić na molitvi u Hramu Svetog Save pred odlazak predsjednika Srbije u Njujork (FOTO)

0
43

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik prisustvovao je jutros sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem molitvi u Hramu Svetog Save pred Vučićev polazak u Njujork, gdje će se pred Generalnom skupštinom UN naći antisrpsla rezolucija o Srebrenici.

Zajedno sa njima molitvi su prisustvovali i predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić, premijer Srpske Radovan Višković, ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić, kao i drugi zvaničnici Srbije, Srpske i predstavnici Srba iz regiona.

Molitvu je predvodio Njegova svetost patrijarh srpski Porfirije.

Patrijarh je blagoslovio Vučića i Dodika i poželio Vučiću sreću i da ima dovoljno snage za teške dane koji predstoje.

Patrijarh Porfirije poručo je da će srpski narod snažno podići glas protiv istorijskog revizionizma.

– Sabrali smo se da se pomolimo pred vaš put u Njujork. Danas snažno podižemo svoj glas protiv istorijskog revizionizma i da srpski narod bude proglašen za počinioce genocida. Nalazimo se u iskušenju pred najvećim međunarodnim forumom, molimo se da vam Bog da snage da na najbolji način zastupate naš narod. Da imate mudrost i odlučnosti da svjedočite istinu. Neka vas Bog blagoslovi – poručio je patrijarh u besjedi.

Vučić je rekao da je od patrijarha Porfirija zatražio blagoslov pred put i da ide u Njujork da se bori za budućnost Srbije.

– Silni su oni koji su protiv nas, ali Srbija je naša najveća svetinja. Mnogo je laži, ali je istina jedna i vječna. Naša trobojka će se ponosno vijoriti u Njujorku, a pod njenim okriljem će novu energiju u zalaganju za pravedniji svijet naći sve slobodarske zemlje, sve nacije koje se bore za dostojanstvo i pravdu, koja je dugo bila obesmišljavana i ponižavana. Živjela Srbija! – napisao je Vučić na Instagramu.

Ostavite komentar