Dodik i Vučić se obratili veteranima: Hvala vam na svemu

0
30

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić obratili su se ratnim veteranima Srpske i Srbije i izrazili zahvalnost na svemu što su učinili za srpske države i srpski narod.

“Usvojili smo deklaraciju koja govori o tome da srpski državni i nacionalni interes nemaju alternativu. Sve druge su manje važne od ove. Snažna Srbija, ona za koju se svi borimo, a za koju ste vi davali dijelove tijela, vaši saborci živote”, rekao je Dodik.

On se zahvalio na svim naporima veterana da sačuvaju nasljednike.

“Politika odgovorna prema narodu, državi i istoriji. Koja ne prihvata da bude vođena sa strane. Koja afirmiše Srbiju i njene građane. Koja traži u budućnosti jedinstvo. Poruka da će se srpski narod braniti gdje god da bude ugrožen. To je politika Srbije. Mi svi smo zagledani u Srbiji i spremni smo da damo doprinos za snagu Srbije i očuvanju naše tradicije”, rekao je Dodik i poručio:Zato danas želim da uskliknem i kažem živjela Srbija i Republika Srpska!

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić poručio je da su se prethodnih godina i decenija svi plašili da se zahvale ljudima koji su branili otadžbinu.

“Zapadno od Drine bi govorili da je Srpska genocidna tvorevina. Nisu smjeli sebe da pogledaju i da kažu da su Srbi narod koji je branio svoju otadžbinu. Hvala vama borcima koji ste sačuvali i branili otadžbinu. Do danas doveli Srpsku kao uspješan entitet i mjesto gdje se srpski narod osjeća sigurno. Hvala i vama iz Srbije koji ste čuvali naše državne interese. Kad god vas je država pozvala. Ne štedjeći sebe i rizikujući svoje živote. Hvala vam jer ste davali svojoj zemlji ono najvrijednije”, rekao je Vučić.

On je poručio da je ponosan jer danas Srbija ne stavlja srpske junake u džakove i izručuje ih nekom drugom.

“Mi danas naše junake poštujemo, pognemo glavu pred njima i kažemo hvala vam za sve. I da ništa drugo nismo učinili, velika je razlika za ono što smo imali. Beskrajno hvala svima, hvala na ljubavi prema Srbiji i našem narodu. Volim vas da zajedno sa svojom braćom iz Srpske se često družite, razgovarate, razmjenjujete iskustva koja će nam u budućnosti biti značajna kako bi mogli da se sjećamo svega šta se dešavalo u Jugoslaviji”, rekao je Vučić.

Ostavite komentar