Dodik: Insistiraćemo da se FBiH izjasni o sporazumu o mirnom razdruživanju

0
58

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik istakao je danas da će iza dokumenta o mirnom razlazu u BiH stati Vlada i Narodna Skupština Republike Srpske i da će to biti zvanični prijedlog Srpske.

– Insistiraćemo da se Federacija BiH izjasni o tome, ne samo kroz odbijanje da se prihvati razgovor o tome, nego da se iznova uvijek vidi šta su to njihovi prijedlozi. Ako predlažu da nestane Republika Srpska, to nije opcija – naveo je Dodik u objavi na društvenim mrežama.

U pregledu sedmice Dodik je podsjetio na intervju za Sputnjik u kojem je naveo detalje sporazuma o mirnom razlazu, koji će u narednom periodu biti upućen Federaciji BiH.

Podsjetio je da je prisustvovao obilježavanju 32 godine od proboja koridora na Dugoj Njivi, kod Modriče, kao i obilježavanju Vidovdana – krsne slave Vojske Republike Srpske.

– Organizovao sam i prijem za reprezentaciju Republike Srpske, koja je učestvovala na Sportskim igrama zemalja BRIKS-a, a prisustvovao sam i finalnim borbama Bokserske lige Srbije u Banjaluci – naveo je Dodik.

Ostavite komentar