Dodik: Konaković se zaigrao – neće dobiti političke poene ako bude na fonu priče o EU

0
49

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik rekao je da se ministar inostranih poslova inostranih u Savjetu ministara Elmedin Konaković zaigrao govoreći o sankcijama i izolaciji Srpske.

– Nepotrebno je da Konaković drži predavanja. Pitanje što se tiče EU nije upitno, ali je upitno sprovođenje 14 prioriteta što su tražili iz EU – izjavio je Dodik za RTRS.

Istakao je da Konaković pokušava da bude portparol EU govoreći i prijeteći sankcijama.

– Mislio je da ako bude na fonu priče o EU, da će mu to donijeti poene. Neće. Pokazaće se da SDA i druge političke partije tamo, imaju veću podršku nego Konaković. Što se tiče sankcija, to je ono što želi i traži od drugih. Njima “sipa” riječi u usta. On nije nikakv minstar inostranih poslova, jer se samo zalaže za svoju malu političku partiju, koja je dobila beznačajan brojh glasova u odnosu na nas iz SNSD-a, stranke koja je politički gigant u svakom smislu – naveo je Dodik.

Naglasio je da Konaković treba da razgovara sa zvaničnicima Srpske.

– Ne zanima me šta priča sa nekim ministrima. Treba sa nama da se razgovara, jer mi donosimo odluke. To što je on spreman da prihvati da neko drugi u ime njega odlučuje, to je njegova stvar. Naša stvar je da kažemo da mi predstavljamo legitimno srpski narod i da imamo isto želje – naveo je Dodik.

Istakao je da je Konaković napao i Rusiju izjavom “da će se pokazati da li je Dodik ruska marioneta, sada kada su vrata EU otvorena za BiH”.

– S druge strane Konaković prihvata da se ovdje promoviše njemački i holandski ineteres, kao i interesi EU, SAD, i to je njemu sve u redu. Kakav si ti čovjek? Ako si patriota bilo čega, onda ne može neko drugi da dođe ovdje i govori šta je najbolje. Konaković je skorojević i nije političar za duge staze – naglasio je Dodik.

Ostavite komentar