Dodik: Lukić veliki patriota, sudi mu osoba sumnjive ratne prošlosti

0
79

Vršilac dužnosti direktora Službenog glasnika Republike Srpske Miloš Lukić je dobar čovjek, veliki patriota, odličan rukovodilac koji odgovorno izvršava sve svoje obaveze i Republika Srpska mu je zahvalna na toj posvećenosti. Danas je primoran da zbog nekog ilegalca dolazi u Sarajevo i da mu u političkom procesu sudi osoba sumnjive ratne prošlosti, istakao je predsjednik Srpske Milorad Dodik.

Dodik je rekao da je cilj montiranog procesa isti, iako su razdvojeni predmeti protiv njega i Lukića.

– Žele da zaplaše cijeli srpski narod, da dovedu proces do kraja i primoraju sve da prihvate priču o BiH u kojoj se Srpska ništa ne pita i čija sudbina zavisi od volje nekog lažnog visokog predstavnika – naveo je Dodik na društvenim mrežama.

On dalje navodi da cijela priča dobija na značaju s Lukićem, jer žele da pošalju poruku da će tako proći svako ko bude branio nacionalni interes i izvršavao odluke Narodne skupštine.

Dodik kaže da su razdvajanjem postupka ostvarili dva cilja – žele da ubrzaju sve i da presude u što kraćem roku kako bi mu zabranili političko djelovanje, a na primjeru Lukića da pokažu kako će proći običan narod.

– Danas je to Lukić, a sutra ko zna ko. Ponosan sam na sve ljude koji uprkos zastrašivanju i prijetnjama ne odustaju od odbrane Republike Srpske. Svaki naš dolazak u Sarajevo potvrda je naše odlučnosti da se obračunamo s lažljivim Šmitom – istakao je Dodik.

On je poručio da nijedan Srbin nikada neće dozvoliti da neki Šmit odlučuje umjesto naroda.

– Sve što su pokušali ovim montiranim procesom, samo će im se obiti o glavu. I pitanje je dana kada će se to desiti – zaključio je Dodik.

Podsjećamo, u Sudu BiH za danas je zakazan početak suđenja Milošu Lukiću, vršiocu dužnosti direktora Službenog glasnika Srpske, zbog neprovođenja odluka Kristijana Šmita.

Ostavite komentar