Dodik: Marfi je prijetnja BiH, a ne priča o razdruživanju

0
51

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je američki ambasador Majkl Marfi najveća prijetnja BiH, a ne priča o razdruživanju, te da njegovo ponašanje govori da je BiH eksperiment u kojem se on iživljava.

Dodik smatra dobrim to što je i američki ambasador u BiH Majkl Marfi konačno primijetio da se BiH kreće u pogrešnom smjeru, ali je istakao da juri u propast sve dok kauboj bude držao volan.

– “E, i to dočekah, da se saglasim s njim. “BiH se kreće u pogrešnom smjeru”, reče Marfi. Kauboju, dok god ti budeš držao volan, nezadrživo jurimo u propast – rekao je Dodik.

Dodik je naglasio da je najbolje za sva tri konstitutivna naroda da se mirno raziđu, te da Republika Srpska neće posustati pod pritiscima SAD.

– Mislim da je najbolje za Bošnjake, Hrvate i Srbe da se raziđu jer ova BiH ne može da funkcioniše. Ne daje nikakav rezultat. I ponašanje toga amerikankca svakako govori o tome da je to nekakav eksperiment u kome se on iživljava. Moramo to da znamo, ne možemo mnogo toga da uradimo. Oni kontrolišu pravosuđe, bezbjednosne službe. BiH nije suverena zemlja i to odgovara takvim kao što je Marfi i onima koji lagodno upravljaju zemljom koja nije njihova. Ne upravljaju Republikom Srpskom i zato imamo konflikti koji nimalo nije mali i koji će se veoma teško razriješiti. Mi smo svjesni ukoliko Amerikanci imaju takve ljude kap što je Marfi, ostaće dugo ovdje u rigidnom stavu prema Republici Srpskoj. Ali to ne znači da mi trebamo da se povinujemo njihovim zahtjevima kako mi treba da živimo – istakao je Dodik

Ostavite komentar